Η υποψήφια Βουτευτής του Νομού Σερρών, της “Ελλήνων Συνέλευσις”, Εφραιμίδου Ευθυμία, συνέντευξη έδωσε στο politic.gr – Μίλησε για μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκιση και την αναβάθμιση των ψηφιακών δυνατοτήτων στη χώρα μας.
Αναλυτικά παρακάτω η συνέντευξη:
-Ποιές είναι κατά τη γνώμη σας οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση που έπρεπε να γίνουν…χθες;
Aρχικά η κα Εφραιμίδου τόνισε, “Προτού μιλήσουμε για μεταρρυθμίσεις στην Δημόσια Διοίκηση ορθό και δίκαιο είναι να δώσουμε τον ορισμό της Δημόσιας Διοίκησης.
Δημόσια Διοίκηση όμως αν την δούμε στην ετυμολογία της είναι το δημόσιο, δηλαδή η ουσία του δήμου που δεν είναι παρά ο ίδιος ο πολίτης και διοίκηση είναι η διαχείριση του οίκου με νόηση. Άρα όταν αναφερόμαστε στην Δημόσια Διοίκηση πρέπει να γνωρίζουμε ότι μιλάμε για την ίδια την λειτουργία της δημοκρατίας στην πράξη και όχι στην θεωρία”.
Ανέφερε πως “Στην εποχή μας η ανάγκη μιας πραγματικής δημοκρατίας σε όλες της εκφάνσεις της πλέον είναι απαιτουμένη, άρα οι μεταρρυθμίσεις στην Δημόσια Διοίκηση αφορούν διαδικασίες δημοκρατίας. Το να αναφέρουμε τις οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις όπως τις ξέρουμε από το παρελθόν σε ένα μη ορθά δομημένο περιβάλλον Δημόσιας Διοίκησης θα ήταν σαν να προσπαθούμε να διορθώσουμε κάτι που η βάση του είναι σαθρή και έτσι πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος όλο το οικοδόμημα να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή κάτι που ήδη το ζούμε στις μέρες μας”.
“Όσες μεταρρυθμίσεις και να γίνονται από τις κυβερνήσεις, όλες φέρουν εσφαλμένα αποτελέσματα διότι η βάση της Δημοσίας Διοίκησης είναι απούσα . Έτσι λοιπόν πρέπει να δούμε το θέμα στην ολότητα του και δη στις βάσεις όπου πρέπει να στέκεται η Δημόσια Διοίκηση, η ίδια η δημοκρατία μας δηλαδή. Η βάση της Δημόσιας Διοίκησης δεν είναι άλλη από τον ενεργό πολίτη. Χωρίς αυτόν, όσες μεταρρυθμίσεις και να φέρουμε είναι άχρηστες” δήλωσε η υποψήφια Βουτευτής του Νομού Σερρών“.
Στη συνέχεια η κα Εφραιμίδου είπε: “Η γνώμη μου ως ανθρώπου που υπηρέτησα και υπηρετώ την Δημόσια Διοίκηση επί 38 περίπου χρόνια, είναι ότι ποτέ δεν είχαμε μια πραγματική Δημόσια Διοίκηση που να προσφέρει ασφάλεια στον πολίτη. Για μένα αυτό είναι το πρωτεύον. Ο πολίτης θα πρέπει να νοιώθει ασφαλής από την λειτουργία της Δημοσίας Διοίκησης κάτι που δεν συμβαίνει τώρα, άρα αυτό που έπρεπε να είχε ήδη κάνει το κράτος, που το κράτος δεν είναι άλλο παρά η δύναμη του ίδιου του πολίτη, είναι να του προσφέρει ασφάλεια.
Από την άλλη πάλι ο ίδιος ο πολίτης και αυτός με την σειρά του θα πρέπει να ασφαλίζει την Δημόσια Διοίκηση, δηλαδή την δημοκρατία γιατί είναι η δική του δύναμη – κραταιότητα και άρα πρέπει να την προστατεύει. Όλα αυτά ήδη έπρεπε να είχαν γίνει εφόσον ο πολίτης είχε γνώση το τι συμβαίνει στην πολιτεία του αλλά τελικά δεν έχει, όπως δείχνει η όλη κατάσταση. Έπρεπε η ίδια η πολιτεία να είχε μεριμνήσει για την παίδευση των πολιτών σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης κάτι που δεν το έπραξε ποτέ, ίσως γιατί δεν ήθελε να έχουν γνώση οι πολίτες για να μην είναι ενεργοί.
Άρα για την μεταρρύθμιση στην Δημόσια Διοίκηση απαιτείται πρωτίστως ενεργός πολίτης αλλιώς δεν μπορούμε να μιλάμε για Δημόσια Διοίκηση. Η πρώτη και μεγάλη μεταρρύθμιση που φέρνει η Ελλήνων Συνέλευσις στην Δημόσια Διοίκηση είναι η δημιουργία ενεργού πολίτη”.
-Πώς θα ανατραπεί η κουλτούρα του εξισωτισμού που εγκαθιδρύθηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στη Δημόσια Διοίκηση; Είστε υπερ της συγκρότησης ενός μηχανισμού επιβράβευσης;
“Επειδή γνωρίζω αρκετά καλά την Δημόσια Διοίκηση θα σας έλεγα μετά λόγου γνώσης ότι δεν υπάρχει εξισωτισμός όπως τον αναφέρετε εδώ, αλλά υπάρχουν πολλών ταχυτήτων δημόσιοι υπάλληλοι στην Δημόσια Διοίκηση. Υπάρχουν δηλαδή και καλά αμειβόμενοι υπάλληλοι και υπάλληλοι που κατέχουν θέσεις ισχυρές, ασχέτως αν το αποτέλεσμα που εξάγεται είναι υπέρ του πολίτη και φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα ή ποσότητα της εργασίας που παράγουν, αλλά με άλλες παραμέτρους που συντηρούνται από την κομματοκρατία”, δήλωσε η κα Εφραιμίδου.
Παράλληλα υποστήριξε: “Όταν οι υπάλληλοι των Ανεξάρτητων Αρχών αμείβονται με μισθούς που ως δείγμα οι υπάλληλοι στην Υγεία ποτέ δεν θα δουν, τότε να ξέρετε δεν υπάρχει καμιά εξίσωση αλλά ανισότητα που χωρίζει τους υπάλληλους της Δημόσιας Διοίκησης και αυτό παράγει ένα τεράστιο άδικο, όπου τελικός αποδέκτης πολλές φορές του αδίκου αυτού είναι ο ίδιος ο πολίτης. Ένας φαύλος κύκλος αδικίας, διότι και ο Δημόσιος Υπάλληλος είναι και αυτός με την σειρά του πολίτης.
Στην πραγματική Δημόσια Διοίκηση η επιβράβευση θα είναι η ίδια η πολιτεία και τι εννοώ με αυτό. Όταν ο ενεργός πολίτης αντιληφθεί πως οι ίδιες οι πράξεις του θα διασφαλίζουν τον πλούτο του και κατ΄επέκταση το μέλλον του ίδιου και των παιδιών του, τότε αυτό θα είναι ένα τεράστιο κίνητρο στο να γίνεται ακόμη καλύτερος.”
“Οπότε δεν τίθεται θέμα αν είμαι εγώ υπέρ μιας επιβράβευσης σε δημοσίους υπαλλήλους που ταυτόχρονα είναι και οι ίδιοι πολίτες, αλλά ότι πρέπει ο ίδιος ο πολίτης που θα εργάζεται στην Δημόσια Διοίκηση να κατανοήσει ότι οι πράξεις του θα είναι εκείνες που θα τον επιβραβεύουν κάθε φορά που θα ανελίσσεται μέσα στην Δημόσια Διοίκηση” τόνισε η υποψήφια Βουτευτής.
-Πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις ψηφιακές δυνατότητες του δημόσιου τομέα;
“Είναι ένα θέμα που απασχόλησε και τους θεσμούς το διάστημα αυτό λόγω της πανδημίας και είναι πολύ σοβαρό θέμα διότι πρέπει να λάβουμε υπόψη κάποιες παραμέτρους οι οποίες θα διασφαλίζουν τους πολίτες, κάτι που η υφιστάμενη Δημόσια Διοίκηση τους παραβλέπει. Είναι ένα θέμα που απασχόλησε και τους θεσμούς το διάστημα αυτό λόγω της πανδημίας και είναι πολύ σοβαρό θέμα διότι πρέπει να λάβουμε υπόψη κάποιες παραμέτρους οι οποίες θα διασφαλίζουν τους πολίτες, κάτι που η υφιστάμενη Δημόσια Διοίκηση τους παραβλέπει”.
“Η αναβάθμιση των ψηφιακών δυνατοτήτων του δημόσιου τομέα στην πατρίδα μας εδώ και χρόνια είχε πολύ αργούς ρυθμούς και τελευταία λόγω της πανδημίας οι ρυθμοί αυτοί ανέβηκαν χωρίς όμως να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.
Μια τέτοιου είδους αναβάθμιση απαιτεί πλούτο. Μας παρουσιάζουν την χώρα μας ως μια φτωχή χώρα από την μια και από την άλλη βιάζονται να εγκαταστήσουν πληροφοριακά συστήματα που έχουν υψηλό κόστος μοιράζοντας πακτωλό χρημάτων χωρίς πρώτα να βάζουν τις ορθές προτεραιότητες και το είδαμε αυτό με το θέμα της τηλεκπαίδευσης.
Οι θεσμοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί διότι παρατηρείται και το γεγονός πολλές δημόσιες υπηρεσίες να λειτουργούν με απαρχαιωμένα μέσα την στιγμή που έχει νομοθετηθεί διαδικτυακή διαδικασία παροχής υπηρεσιών στον πολίτη και μάλιστα υποχρεωτική σε πολλές των περιπτώσεων. Έτσι παρατηρείται δημόσιοι υπάλληλοι να χρησιμοποιούν ακόμη και δικό τους εξοπλισμό προκειμένου κάτω από την πίεση να προσφέρουν υπηρεσίες σε πολίτες, που αυτό όμως ενέχει κινδύνους καθώς δεν διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.
Μια ψηφιακή αναβάθμιση λειτουργιών της Δημόσιας Διοίκησης πρέπει πάντα να γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια του πολίτη, ώστε ο πολίτης να μην κινδυνεύει να γίνει βορά σε παράνομους μηχανισμούς και φυσικά η χρήση διαδικτυακών λειτουργιών ποτέ δεν πρέπει να υποκαθιστά την ανθρώπινη επαφή σε τέτοιο βαθμό που ο πολίτης να αντιμετωπίζει ένα ψυχρό μηχάνημα που απαντά μόνο σε περιορισμένες επιλογές, γιατί τότε κινδυνεύει η ίδια η δημοκρατία”.
– Έλεγχος Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων Δημοσίων Φορέων: Έχετε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις;
Στις προγραμματικές δηλώσεις του Πολιτικού μας Φορέα αναφέρονται αναλυτικά ποιοι έλεγχοι θα γίνουν και φυσικά θα ελεγχθούν όλοι και όλα ώστε να αποδοθεί το δίκαιο. Για λεπτομέρειες οι αναγνώστες σας μπορούν να μπουν στο link:
https://drive.google.com/file/d/1T2AFgr-K-nd2t0Fvqh0M9txX1ZjE5VH0/view
1.ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ
1.0 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ
Οι προγραμματικές δηλώσεις καθώς και η Ιδρυτική Διακήρυξη του Πολιτικού μας Φορέα είναι κατατεθειμένες στον Άρειο Πάγο με συμβολαιογραφική πράξη ώστε η δέσμευση των εκλεγμένων βουλευτών σε περίπτωση που δεν εκτελέσουν ό,τι αναγράφεται σε αυτές, να αποτελεί και ποινικό παράπτωμα. Και αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα Ελληνικά Δεδομένα.
-Αν ο ελληνικός λαός σας στείλει στο Κοινοβούλιο, ποια είναι τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα καταπιαστείτε;
“Ως υποψήφια βουλευτής που το θέμα πάνω στο οποίο εργάζομαι είναι η Δημόσια Διοίκηση, βούληση μου είναι να ασχοληθώ με την οργάνωση και λειτουργία των Δημοσίων Οργανισμών και Υπηρεσιών. Ένα από τα πρώτα ζητήματα μετά τον έλεγχο των πεπραγμένων της υφιστάμενης Δημόσιας Διοίκησης θα είναι η αξιολόγηση τόσο των υποδομών όσο και των ανθρώπων που εργάζονται στην Δημόσια Διοίκηση.
Όταν όμως μιλάμε για αξιολόγηση Δημοσίων Υπάλληλων, αυτή δεν θα έχει καμία σχέση με ό,τι γίνεται σήμερα. Υπάρχουν τρόποι ώστε να ελεγχθεί η αποδοτικότητα αλλά και η γνώση που έχουν στο αντικείμενο που απασχολούνται οι Δημόσιοι Υπάλληλοι.
Όλα αυτά τα χρόνια οι θεσμοί δεν θέλησαν ποτέ να προβούν σε μια πραγματική αξιολόγηση των Δημοσίων Υπάλληλων και ο τρόπος με τον οποίον γίνεται ακόμη και σήμερα είναι καθαρά ένας μηχανισμός συντήρησης της χωρηστικότητας των υπαλλήλων” δήλωσε η κα Εφραιμίδου.
Στη συνέχεια υποστήριξε πως “Μια πραγματική αξιολόγηση γίνεται πάντα με πραγματικά στοιχεία γνώσης των υπαλλήλων πάνω στο αντικείμενο που απασχολούνται και εδώ μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερη αντικειμενικότητα. Ως δείγμα σας αναφέρω ότι μπορεί να γίνονται κατά διαστήματα, μετά από εκπαίδευση των υπάλληλων, τεστ δεξιοτήτων και έτσι οι υπάλληλοι θα πρέπει να αποδεικνύουν, χωρίς την μεσολάβηση ιεραρχικά αξιολογητών, την γνώση τους πάνω στο αντικείμενο που δραστηριοποιούνται καθώς και αναφορές αποδοτικότητας ανά τακτά διαστήματα.
“Επιμένω στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων διότι είναι ένας βασικός πυλώνας της δημοκρατικής λειτουργίας της πολιτείας μας, καθώς οι Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι αυτοί που εφαρμόζουν τις αποφάσεις τόσο της νομοθετικής όσο και της δικαστικής εξουσίας.
Άρα όταν διασφαλίζεται ότι οι λειτουργοί της Δημόσιας Διοίκησης είναι ικανοί και μπορούν να ασκούν το έργο τους ορθά και δίκαια, τότε έχουμε και μια άριστη αξιοκρατικά διοίκηση της πολιτείας μας.
Φυσικά, όλα όσα θα γίνουν θα είναι πάντα με βάση τις αξίες και αρχές όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη και οι οποίες είναι αυτές που διασφαλίζουν κάθε δημοκρατική λειτουργία έτσι ώστε ο κάθε άνθρωπος, τόσο οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Διοίκηση αλλά και όλοι οι πολίτες συνολικά να απολαμβάνουν δικαιοσύνη, ασφάλεια και ίση μεταχείριση από την πολιτεία”.
-Αρκετοί κάνουν κριτική στο φορέα σας, θεωρώντας ότι έχει ανέφικτους στόχους και… μοιράζει μεγάλες υποσχέσεις. Τι έχετε να απαντήσετε;
“Το να κάνει κάποιος κριτική χωρίς λογική, χωρίς δηλαδή να εστιάζει στα πραγματικά στοιχεία που τα μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις δείχνουν σε δημόσια θέα καθημερινά, δεν αποτελεί κριτική αλλά μια μονομερή προπαγάνδα που στόχο έχει να αποκρύψει την αλήθεια από τους πολίτες.
Είναι ανέφικτοι οι στόχοι όταν υπάρχει αποδεδειγμένος πλούτος προς χρήση από όλους τους Έλληνες πολίτες και μάλιστα πιστοποιημένος με υπογραφές θεσμών τόσο εγχώριων όσο και διεθνών;
Είναι ανέφικτος ο στόχος μιας πολιτείας που ασφαλίζει τον πολίτη όταν υπάρχουν αποτυπωμένα αξιακά πρωτόκολλα κατατεθειμένα στον Άρειο Πάγο;
Φυσικά και όχι.
Για αυτό προανέφερα ότι πρόκειται για μια κακόβουλη προπαγάνδα.
Όσο για το τρίτο σκέλος της ερώτησης σας ότι μοιράζουμε μεγάλες υποσχέσεις δεν θα απαντήσω, γιατί ήδη με την ερώτηση σας είναι σαν να είστε βέβαιοι για αυτό χωρίς να αναφέρετε ως δείγμα έστω και μια υπόσχεση που έχει ειπωθεί ή ανακοινωθεί από τον Πολιτικό μας Φορέα ως οφείλατε να πράξετε για την ορθή και δίκαια διαδικασία της συνέντευξης αυτής. Οπότε να απαντήσω σε κάτι αόριστο που κάποιοι είπαν και που δεν ισχύει, με προσβάλει προσωπικά”.
-Τι διαφορετικό θα φέρει η «Ελλήνων Συνέλευσις» στην ελληνική πολιτική σκηνή, εφόσον αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση;
“Πρωτίστως θα ήθελα να τονίσω ότι δεν υφίσταται Ελληνική πολιτική σκηνή αλλά μια κομματική σκηνή που λειτουργεί ως πασαρέλα όπου παρελαύνουν «μοντέλα» καθεστωτικών προτύπων . Η Ελλήνων Συνέλευσις θα εγκαθιδρύσει πραγματική πολιτική, όχι σκηνή αλλά οικοδόμημα πολιτείας ανθρώπω όπου με τεράστια αληθινή γνώση οι άνθρωποι θα γίνουν πολίτες και θα παράξουν πολιτισμό” τόνισε η υποψήφια Βουτευτής του Νομού Σερρών.
Πρόσθεσε πως “μέχρι τώρα έχουμε κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία της Δημόσιας Διοίκησης και κάθε φορά το ένα κόμμα δίνει την σκυτάλη σε ένα άλλο για να πράξει τα ίδια και χειρότερα για τους πολίτες .
Η Ελλήνων Συνέλευσις για πρώτη φορά μετά από εκατοντάδες χρόνια θα εγκαθιδρύσει την Ελλήνων Πολιτεία με αξίες, αρχές και νομούς που είναι για ανθρώπους και όχι νομούς ανήθικους που δυναστεύουν τόσο τους ανθρώπους αλλά και το ίδιο το περιβάλλον με ό,τι αυτό περιλαμβάνει”.
-Είστε υποψήφια βουλευτής στο νομό Σερρών. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης, που χρήζουν άμεσης επίλυσης;
Αρχικά η κα Ευραιμίδου είπε: “Είμαι υποψήφια βουλευτής Ν. Σερρών, άρα είμαι για όλον τον νομό Σερρών και θα απαντήσω για τα προβλήματα του νομού Σερρών και όχι μόνον της πόλης των Σερρών. Ο τρίτος σε έκταση κάμπος της Ελλάδος βρίσκεται στον νομό Σερρών και παρ’ όλα αυτά ο νομός σε ανεργία αγγίζει το 40%. Είναι ένας αγροτικός νομός ο οποίος έχει τα ίδια ακριβώς προβλήματα που έχουν όλοι οι νομοί της χώρας όπου οι κάτοικοι τους έχουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις στην διαχείριση τους”.
“Ωστόσο η Ελλήνων Συνέλευσις μέσα στις προγραμματικές της δηλώσεις αναφέρει ρητά για την χρηματοδότηση των δήμων και κατ΄επέκταση ολόκληρου νομού στην περίπτωσή μας, μέσω του προγράμματος «ΕΛΛΑΣ» με δέσμευση 2,3 τρις ευρώ για έργα ανάπτυξης, υποδομών και ανθρωπιστικής βοήθειας. Για τον νομό Σερρών αυτό μεταφράζεται σε 26,7 δις ευρώ τα οποία είναι ήδη δεσμευμένα για την επίλυση οποιωνδήποτε προβλημάτων παρουσιάζει ο νομός σε θέματα ανάπτυξης, υποδομών και ανθρωπιστικής βοήθειας. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι αυτά τα ποσά βασίζονται σε εγκεκριμένες μελέτες οι οποίες έχουν κατατεθεί επίσημα με όλες τις νομικές και νόμιμες διαδικασίες στον Ο.Η.Ε. και απλά εκκρεμεί η εκταμίευση τους διότι δεν εκτελούν τις διεθνείς συμφωνίες οι εκλεγμένοι από τους πολίτες θεσμοί μας” πρόσθεσε.
“Άρα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Σερρών με κυβέρνηση την Ελλήνων Συνέλευσις είναι ήδη λυμένα” τονισε.
“Αλλά όσο και αν θέλω να μιλήσω για τα προβλήματα του νομού μου θεωρώ πως αμέσως θα αδικούσα τους όμορους νομούς και κατ’ επέκταση όλη την πατρίδα μου. Τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης είναι πολλά και είναι τα ίδια σε κάθε νομό της πατρίδας μας”.
“Το πρώτο πρόβλημα και επιμένω πάρα πολύ σε αυτό είναι η γνώση την όποια στέρησαν από τους πολίτες όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η τωρινή για το τι συμβαίνει στο κράτος τους. Οι πολίτες του κράτους μας είτε κατοικούν στον νομό Σερρών είτε σε άλλον νομό νομίζουν πως οι θεσμοί τους χειρίζονται τα δημόσια θέματα προς το καλό των πολιτών ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ενώ υπάρχει ένας τεράστιος αποδεδειγμένος πλούτος, οι θεσμοί αρνούνται να εκτελέσουν την διαδικασία όπως προανέφερα και παραπάνω. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί εκμεταλλεύονται την άγνοια του ίδιου του πολίτη ο οποίος μένει αμέτοχος καθώς πιστεύει αλλά δεν γνωρίζει τα του οίκου του.Άρα αυτό που χρήζει άμεσης επίλυσης και είναι συλλογικό είναι να κατανοήσουν οι πολίτες ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα και να μπουν στην διαδικασία της Δημόσιας Διοίκησης όπως την έχω αναλύσει πιο πάνω”.
Στη συνέχεια η υποψήφια Βουτευτής του Νομού Σερρών πρόσθεσε “Το να απαντήσω για έναν μόνον νομό της πατρίδας μου ενώ ολόκληρο το κράτος μου νοσεί δεν νομίζω πως αυτό θα ήταν δίκαιο. Συνολικά πρέπει να δούμε τα προβλήματα και να τα λύσουμε διότι αυτήν την χρονική στιγμή κάθε χωριό, κάθε πόλη, κάθε νομός της Ελλάδος έχει τεράστια προβλήματα λόγω αδράνειας των ίδιων των πολιτών, που η αδράνεια τους αυτή δίνει την δύναμη σε κομματικούς μηχανισμούς να λυμαίνονται χρόνια τώρα τον κόπο και τον μόχθο τους”.
“Ως υποψήφια βουλευτής προσπαθώ όσο μπορώ να δώσω να καταλάβουν σε όσους περισσότερους Έλληνες πολίτες γίνεται ότι υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος , τόσο υλικός όσο και πνευματικός ,για να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουμε όλοι μαζί την Δημόσια Διοίκηση της πατρίδας μας.
Όταν αυτό γίνει κατανοητό από όλους, και θα γίνει να είστε σίγουροι, τότε άμεσα τα προβλήματα θα λυθούν και η πατρίδα μας θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης”.
Η υποψήφια Βουτευτής του Νομού Σερρών, κα Εφραιμίδου Ευθυμία, κατέληξε λέγοντας: “Είμαστε κληρονόμοι τεράστιων προγόνων και η περιουσία η οποία μας δόθηκε προς φύλαξη είναι και αυτή τεράστια και αυτό το λέω όχι για να χωρίσω τους ανθρώπους όπως κάνουν κάποιοι άλλοι δόλιοι μηχανισμοί αλλά διότι όταν εμείς ως Έλληνες αντιλαμβανόμαστε έννοιες όπως η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ λόγω γλώσσας, αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο βάρος και ευθύνη προς όλους τους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη. Όταν εμείς θα εφαρμόσουμε την ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ έτσι όπως πραγματικά ορίζεται, δηλαδή την ίδια την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τότε όλοι οι άνθρωποι θα βιώσουν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ“.
Δείτε επίσης: Εμενίδου στο Politic.gr: “Αντιδεοντολογική η στάση των ΜΜΕ απέναντι στην Ελλήνων Συνέλευσις”