Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις στο «Έθνος»

81
Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις στο «Έθνος»

Με αφορμή την απόλυση τεσσάρων στελεχών από την εφημερίδα «Έθνος» η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει ότι κάτι τέτοιο «είναι πρωτοφανές γεγονός για τα ελληνικά ΜΜΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης με μεγάλη έκπληξη και προβληματισμό πληροφορήθηκε την αποπομπή του συνόλου των διευθυντικών στελεχών των εφημερίδων «Έθνος» και « Έθνος της Κυριακής» καθώς και της ιστοσελίδας «ethnos.gr», Αντώνη Σκυλλάκο, Βαγγέλη Δεληπέτρο, Στέφανο Τζανάκη και Κώστα Κυριακόπουλο.

Το γεγονός της ομαδικής καθαίρεσης των στελεχών είναι πρωτοφανές στα χρονικά των ελληνικών ΜΜΕ στη χώρα. Ουδέποτε στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε παρόμοιο περιστατικό.

Καλούμε την εργοδοσία να ενημερώσει το συντομότερο σχετικά με τις προθέσεις της, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους συναδέλφους. Το διοικητικό συμβούλιο καλείς όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», καθώς και στην ιστοσελίδα «ethnos.gr» σε συνέλευση την Τετάρτη (3/4) στις 16.00 στα γραφεία της εφημερίδας».