Αρχή Ξεπλύματος: «Διαστρεβλωμένες οι διαρροές για την υπόθεση Πετσίτη»

55
Ατελείωτο κουβάρι οι αποκαλύψεις για Πετσίτη

«Διαστρεβλωμένες» πληροφορίες χαρακτηρίζει η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες τα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες περί λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη με μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» καθώς και για προσκόμματα σε υπάλληλους που έχουν αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής οι διαρροές αυτές έχουν στόχο να την εξαναγκάσουν σε αποκαλύψεις, που θα βλάψουν τις έρευνες ενώ επισημαίνεται ότι οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται.

Ακολουθεί ολόκληρη ανακοίνωση της Αρχής:

«Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέπεται από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια. Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή σε αποκαλύψεις, που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεχθεί. Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν. Τέλος τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής».