Γεννηματά για Δούρου: «Να παραιτηθεί μετά από τόσες διώξεις»

39
Σακελλαροπούλου
ΙΝΤΙΜΕ

Με δήλωση της, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ζήτησε την παραίτηση της Ρένας Δούρου έπειτα από τις διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον της μετά την πυρκαγιά στο Μάτι.

Συγκεκριμένα η Φ. Γεννηματά τόνισε:

«Ύστερα από τις σημερινές διώξεις η κ. Δούρου οφείλει να παραιτηθεί. Εμείς δεν καταδικάζουμε κανέναν, αλλά έχει πολύ σημαντικά καθήκοντα, στα οποία απέδειξε ότι δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί. Και είναι στοιχειώδης ευθιξία απέναντι στη μνήμη των εκατό ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, να αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους. Ευθύνες που τόσο η ίδια όσο και ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του προσπάθησαν με τόση αναλγησία να αποποιηθούν.

Εμείς είμαστε σήμερα, εδώ, προγραμματισμένα εδώ και πάρα πολύ καιρό γιατί θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν μείνει πίσω, προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους και να κλείσουν τις πληγές τους. Τα προβλήματα είναι πολλά. Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση προχωρούν όλα. Και όπως είχαμε δεσμευτεί δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί ο αγώνας αυτών των ανθρώπων. Έχουν δικαίωμα να έχουν την πολιτεία στο πλευρό τους».