Δούρου: «Πρωτοβουλίες για τη στήριξη κάθε μορφής υγιούς επιχειρηματικότητας»

44
Δούρου: «Πρωτοβουλίες για τη στήριξη κάθε μορφής υγιούς επιχειρηματικότητας»

Η στήριξη και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της συνεργατικής οικονομίας (clusters) και της εξωστρέφειας βρίσκεται στο επίκεντρο της Επιχειρησιακής Συμφωνίας που υπέγραψαν τη Δευτέρα (11/2) στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο πρόεδρος του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ), Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου.

Στην υπογραφή έδωσαν το «παρών» ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ της περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Δρόσης, και ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΕΛΑΝΕΤ), Φωκίων Δεληγιάννης.

Μεταξύ άλλων, η κ. Δούρου έκανε λόγο για μία «σπουδαία προσπάθεια στήριξης της περιφερειακής επιχειρηματικότητας και της συνεργατικής οικονομίας, στήριξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου». Η ίδια τόνισε πως πρόκειται για μία προσπάθεια αποτέλεσμα τριπλής συνέργειας.

«Πρόσκληση ύψους 10 εκατ. ευρώ»

«Και αυτή η προσπάθεια αφορά δύο καλά νέα», επισήμανε στη συνέχεια η περιφερειάρχης, προσθέτοντας:

«Το πρώτο καλό νέο είναι η επιχειρηματική συμφωνία της περιφέρειας για την εκχώρηση της διαχείρισης από τον Ενδιάμεσο Φορέα, δράσεων επιχειρηματικότητας ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ. Δράσεις που σχετίζονται με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, με τις νέες τεχνολογίες της πληροφορίας, με την κατάρτιση ανέργων αλλά και εργαζόμενων, με την κοινωνική και την αλληλέγγυα οικονομία.

Το δεύτερο καλό νέο έχει να κάνει με την έκδοση πρόσκλησης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, με αποκλειστικό στόχο τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, με την αποζημίωση και την ενίσχυση των επιχειρήσεων, στις περιοχές της Μάνδρας, των Μεγάρων, της Ραφήνας και του Μαραθώνα, που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες. Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε αθόρυβα και δυνατά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη στήριξη όλων των μορφών υγιούς επιχειρηματικότητας στην Αττική, για το καλό του τόπου».

Τι περιλαμβάνει η Επιχειρησιακή Συμφωνία

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής, η συμφωνία αφορά στην εκχώρηση της διαχείρισης από τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) δράσεων επιχειρηματικότητας ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ από τους άξονες προτεραιότητας 2 (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών), 3 (Ενίσχυση Ανταγωνιστικότητας και Εξωστρέφεια), 8 (Καταρτίσεις) και 9 (Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία) του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020.