Η Βρετανία αντιμέτωπη με μεταστευτική κρίση

34
Παξοί: Δώδεκα νεκροί μετανάστες από βύθιση σκάφους
Φωτογραφία Αρχείου

Νεότερες δηλώσεις σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα με το οποίο έρχεται αντιμέτωπο το Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε η Βρετανίδα υφυπουργός Μετανάστευσης, Κάρολιν Νόουκς.

Η Βρετανίδα αξιωματούχος, χαρακτήρισε ως «βαθιά ανησυχητικό», το γεγονός πως έχουν πολλαπλασιαστεί οι απόπειρες παράτυπων μεταναστών να διαπλεύσουν τη Μάγχη για να φτάσουν σε βρετανικό έδαφος, λίγες ώρες μετά τη διάσωση 20 ανθρώπων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας.

Εννέα άνθρωποι κατάφεραν να φτάσουν, επιβαίνοντας σε ένα φουσκωτό, στο Σάντγκεϊτ του Κεντ, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς την Πέμπτη. Άλλοι έντεκα –οι πέντε εκ των οποίων σε κατάσταση υποθερμίας– εντοπίστηκαν τη νύχτα από γαλλικό περιπολικό σκάφος στα ανοιτά του Καλαί, αφού προηγουμένως πολλά επιβατικά πλοία ανέφεραν την παρουσία του σκάφους που τους μετέφερε.

«Το ελικόπτερο διάσωσης κατάφερε να εντοπίσει στην παραλία αυτούς τους ανθρώπους και καταλάβαμε ότι ήταν σώοι και αβλαβείς. Η αστυνομία έχει αναλάβει την υπόθεση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος του σταθμού διασώσεων στη θάλασσα του Λίτλστοουν, Ματ Κρίτεντεν.