Θ. Καράογλου: Στις κάλπες δίνουμε εξετάσεις

198
Καράογλου: Ζούμε τις τελευταίες ημέρες της συριζαϊκής κυβερνητικής Πομπηίας

Γράφει ο Θ. Καράογλου *
Το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες θα δείξουν το βαθμό της πολιτικής μας ωριμότητας ως εκλογικού σώματος και κοινωνίας.

Εάν, δηλαδή, το πάθημα της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ έγινε μάθημα ή αν εξακολουθούν να μας γοητεύουν τα προεκλογικά… φύκια που «πωλούνται» για πολιτικές… μεταξωτές κορδέλες.

Από τη στιγμή που μπροστά στις κάλπες καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις, αυτήν τη φορά ας φροντίσουμε να μην μείνουμε μετεξεταστέοι… Το διχαστικό δίλημμα «αριστερά ή δεξιά», που θέτει επιτακτικά τις τελευταίες εβδομάδες ο Αλέξης Τσίπρας, βάζει ένα ασφυκτικό ιδεολογικό πρόσημο στις προσεχείς εκλογές, εγκλωβίζοντας την αντιπαράθεση ιδεών σε μια κλασική πολιτική… γεωγραφία. Επειδή, όμως, πιστεύω ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι, το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι «ποια Ελλάδα θέλουμε».

Αναμφίβολα η ιδεολογική προσέγγιση των ζητημάτων παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείρισή τους. Ωστόσο μετά από μια δεκαετία δύσκολης δημοσιονομικής προσαρμογής το τελευταίο που ενδιαφέρει την κοινωνία είναι οι κομματικές ταμπέλες και το χρώμα της κυβέρνησης. Ο άνεργος θέλει δουλειά, ο νέος όραμα, η οικογένεια σιγουριά, ο εργαζόμενος σταθερότητα, ο επιχειρηματίας ανάπτυξη και όλοι μαζί συνθήκες ασφάλειας. Και το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος πολιτικός φορέας μπορεί να τα προσφέρει.

Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει «αριστερός» ή δεξιός Έλληνας. Υπάρχει η Ελλάδα! Και αυτή είναι η απόλυτη μας προτεραιότητα. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε την πραγματική αλλαγή, μα και την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε δυναμικά κάθε μορφής λαϊκισμό. Αυτός οφείλει να είναι ο νέος πατριωτισμός που θα αντανακλά μια χώρα με ισχυρή εθνική ταυτότητα, εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο, καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, δίκαιη αναδιανομή πλούτου και ισονομία. Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν η ψήφος μας δεν αξιοποιηθεί συνειδητοποιημένα για να αποψιλώσουμε τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες που κρατούν την Ελλάδα δέσμια του χθες.

Άλλωστε η επιτυχία ή η αποτυχία ενός πολιτικού κρίνεται εξ ολοκλήρου από το εάν κατάφερε στη διάρκεια της θητείας του να βελτιώσει την καθημερινότητα εκείνων που τον εξέλεξαν. Αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο.

Υπό το παραπάνω πρίσμα το σύνθημα «φύγετε», που χρησιμοποιούμε στη Νέα Δημοκρατία απευθυνόμενοι προς τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα στα χρόνια της μεταπολίτευσης, χάρη στην ψήφο σας την επομένη των εκλογών θα γίνει «ξεκινάμε». Πρώτα από όλα για να μειώσουμε σταδιακά και συστηματικά τη φορολογία και ακολούθως για να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια, να φέρουμε επενδύσεις, να διώξουμε την ανομία από τα Πανεπιστήμια, να εξουδετερώσουμε τις βλαπτικές συνέπειες της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, να προστατεύσουμε τα εμπορικά σήμερα των ελληνικών επιχειρήσεων με το όνομα «Μακεδονία»-«Μακεδονικός»-«Μακεδονική», να ξανακάνουμε την Ελλάδα κράτος δικαίου.

Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Το απέδειξε εξάλλου η ιστορία και το δείγμα γραφής όλων όσων άσκησαν εξουσία.

  • Ο Θ. Καράογλου είναι βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019