Μωυσίδης: «Το ΣΜΑ λειτουργεί με το φιλότιμο των εργαζομένων»

50
Μωυσίδης: «Το ΣΜΑ λειτουργεί με το φιλότιμο των εργαζομένων»

Το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, και οι συνεργάτες του.

Εκεί είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με το προσωπικό για τις ανάγκες που υπάρχουν, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν και οι οποίες δυσχεραίνουν την όλη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει σημαντική έλλειψη βασικών εργαλείων αλλά και κοντέινερ, όπως και ανταλλακτικών για τα οχήματα, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν και να παραμένουν στάσιμα.

Επίσης, συζητήθηκε η μη αποκατάσταση των ζημιών, καθώς και η μη λειτουργία όλων των εισόδων αποδοχής απορριμμάτων, όπου λειτουργούν οι 2 από τις 4 που είναι συνολικά.

Σημαντικό είναι και το ζήτημα της έλλειψης υγειονομικής προστασίας για τους εργαζομένους, κάτι το οποίο θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους. Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και η μη χορήγηση κατάλληλου ρουχισμού στους εργαζομένους για τα τελευταία δέκα έτη.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, έχουν γίνει συνεχόμενες εισηγήσεις στη διοίκηση του δήμου, οι οποίες όμως δεν έλαβαν καμία ανταπόκριση.

«Το ΣΜΑ θεωρείται δυσμενής μετάθεση μέσα στο δήμο», τόνισε ένας εργαζόμενος.

«Παρατηρώ ότι εδώ υπάρχει φιλότιμο από τους εργαζόμενους σε εγκαταστάσεις που έχουν αφεθεί στον αυτόματο πιλότο και το έλεος του Θεού. Ήρθα να ακούσω τα προβλήματά σας και το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια. Εγώ δεν θέλω να γίνω ένα νοσηρό κατεστημένο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Μωυσίδης.