Ντι Μάιο: «Ολλανδία και Αυστρία μάς ζητούν επώδυνα μέτρα»

32
«Όχι στην αύξηση δημόσιου χρέους στην Ιταλία»

Ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Πέντε Αστέρων και Ιταλός υπουργός Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, δήλωσε ότι οι ηγεσίες της Ολλανδίας και της Αυστρίας, ζητούν την υιοθέτηση επώδυνων μέτρων από την πλευρά της Ιταλίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάιο αναφέρθηκε στο ζήτημα των κυρώσεων που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την άρνηση της ιταλικής κυβέρνησης να προσκομίσει έναν αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2019.

«Όταν Αυστρία και Ολλανδία μας ζητούν να σεβαστούμε όλους τους κανόνες, μας ζητούν μέτρα που σημαίνουν δάκρυα και αίμα. Κάτι που είναι το εντελώς αντίθετο με όσα μας ζήτησαν οι Ιταλοί στις εκλογές της 4ης Μαρτίου», είπε ο Ντι Μάιο.

«Εμείς τραβάμε μπροστά, διότι η εναλλακτική είναι να τσακίσουμε ακόμη περισσότερο τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τις επιχειρήσεις. Η εναλλακτική δεν μπορεί να είναι αυτή», πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, τόνισε ότι «η Ευρώπη είμαστε εμείς και αυτό θα ισχύσει ακόμη περισσότερο αν προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα σε διάλογο, για να μπορέσουν να κυβερνηθούν οι αλλαγές, για τις οποίες ο προϋπολογισμός μας προσφέρει μια διαφορετική απάντηση απ’ ότι γινόταν στο παρελθόν, αλλά εξίσου αξιόπιστη και σταθερή».