Στην «Ιθάκη» ο Ν. Ταχιάος: «Διαρκής απειλή οι εξαρτησιογόνες ουσίες»

54
Στην «Ιθάκη» ο Ν. Ταχιάος: «Διαρκής απειλή οι εξαρτησιογόνες ουσίες»

Τη θεραπευτική κοινότητα «Ιθάκη» επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ενδυνάμωση της συνεργασίας του κεντρικού δήμου της Θεσσαλονίκης με τους φορείς που ασχολούνται με το πρόβλημα των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη – Υπεύθυνα» ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, στις παραγωγικές μονάδες και ενημερώθηκε από το θεραπευτικό προσωπικό και τα μέλη της κοινότητας για τα προγράμματα που λειτουργούν και τις δράσεις που αναλαμβάνουν. Άκουσε με προσοχή το διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, Φαίδωνα Καλοτεράκη, και εξήρε τη δουλειά που γίνεται στον οργανισμό, όσον αφορά την απεξάρτηση και επανένταξη των πρώην χρηστών στην κοινωνία.

Ταχιάος: «Βαρύτητα στην ενημέρωση και την πρόληψη»

«Οι εξαρτησιογόνες ουσίες, είναι μια διαρκής απειλή για τους νέους ανθρώπους και ένας πραγματικός εφιάλτης για πολλές οικογένειες που βιώνουν το πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του προβλήματος, είναι σημαντικό να δοθεί βαρύτητα στην ενημέρωση και την πρόληψη», επεσήμανε ο κ. Ταχιάος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα επεκτείνει, αν εκλεγεί δήμαρχος, τη συνεργασία του δήμου με το φορέα αλλά και με όσους εμπλέκονται στο πρόβλημα των εξαρτήσεων.

Τόνισε επίσης, ότι θα προχωρήσει στην ενίσχυση του γραφείου Συντονισμένων Δράσεων για την πρόληψη και τη θεραπεία εξαρτήσεων που λειτουργεί στο δήμο Θεσσαλονίκης .

Μαζί με τον Νίκο Ταχιάο ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του, Νέλλη Αηδονά, Άννα Ανδρουλάκη, Ιωάννα Κοσμοπούλου και η υποψήφια στην Α’ Κοινότητα Σμάρω Γιαννακοπούλου.