Τουντούρης: «Οι Θεσσαλονικείς να επιλέξουν ικανούς, άξιους να διοικήσουν»

95
Τουντούρης: «Οι Θεσσαλονικείς να επιλέξουν ικανούς, άξιους να διοικήσουν»

Να επιλέξουν «ικανούς ανθρώπους, άξιους να διοικήσουν και να ανατρέψουν την κακή εικόνα της πόλης» κάλεσε τους Θεσσαλονικείς ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη-Υπεύθυνα», Πασχάλης Τουντούρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4 και τη δημοσιογράφο Μίνα Αφεντούλη.

Ετοιμαζόμαστε να «παίξουμε μπάλα στο δήμο Θεσσαλονίκης με καλή προετοιμασία. Ξέρουμε τα προβλήματα και έχουμε τις λύσεις. Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να επιλέξουν ικανούς ανθρώπους, άξιους να διοικήσουν και να ανατρέψουν την κακή εικόνα της πόλης», σημείωσε μεταξύ άλλων ο γνωστός μάνατζερ.

«Η πόλη οφείλει να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις. Το σύστημα το ορίζουμε Εμείς, ο κάθε πολίτης με την ψήφο του» υπογράμμισε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Ο κόσμος να ψηφίσει ανθρώπους που αποδεδειγμένα ξέρουν να κάνουν τη δουλειά και όχι υποψήφιους που έχουν ως στόχο την προσωπική τους προβολή για μελλοντικά οφέλη», πρόσθεσε ο κ. Τουντούρης.

«Δεν θα γίνουν απολύσεις στην καθαριότητα»

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης», τόνισε κατηγορηματικά ο Π. Τουντούρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ σημείωσε για ακόμη μία φορά ότι τόσο η θέση της παράταξης «Θεσσαλονίκη-Υπεύθυνα», όσο και η δική του αναφέρεται και υποστηρίζει την ενίσχυση του Τομέα καθαριότητας σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία (ΣΔΙΤ), σημειώνοντας σχετικά ότι «έχουν γίνει απόπειρες στο παρελθόν σε αυτόν τον τομέα και έχουν αποτύχει, οπότε ας δοκιμάσουμε και αυτόν τον τρόπο. Θέλουμε να καθαρίσει η πόλη!», ξεκαθάρισε. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εξέφρασε τη διαπίστωση ότι η εκτέλεση στον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών αλλά και στον τρόπο αποκομιδής των απορριμμάτων έχει γίνει με λάθος οργάνωση.

«Δημιουργήθηκε ένας χάος και έχουμε μία βρώμικη πόλη», κατέληξε.

Στόχος η ενίσχυση του Τουρισμού

Ως πυλώνας της εξωστρέφειας της πόλης αλλά και της συνολικής της Ανάπτυξης αναδεικνύεται το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης το οποίο όπως σημείωσε ο Πασχάλης Τουντούρης «έχουμε το προνόμιο να βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης».

Ο Π. Τουντούρης εξήγησε ότι «μετά τα χτυπήματα της κρίσης η οικονομία μας έχει ανάγκη αυτήν την στιγμή μια γενικότερη, διαφορετική, προσέγγιση όσον αφορά στην Ανάπτυξη», σημειώνοντας δε, ως «απαραίτητες προϋποθέσεις τη μείωση των φόρων και την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

«Στοχεύουμε στην ενίσχυση του θεματικού Τουρισμού, την ανάπτυξη του συνεδριακού Τουρισμού, την εκκίνηση, με έδρα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, του Τουρισμού της κρουαζιέρας, και ανάπτυξη του Τουρισμού της Γαστρονομίας», κινήσεις που επισήμανε ότι θα ενισχύσουν, τη Θεσσαλονίκη ως brand name», ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε:

«Βλέπουμε τις δυνατότητες Ανάπτυξης που έχει η Θεσσαλονίκη για την επόμενη δεκαετία, με την ολοκλήρωση του Μετρό, την ολοκλήρωση των οδικών δικτύων και τη σύνδεση με τον σιδηρόδρομο, την ολοκλήρωση της επέκτασης του Αεροδρομίου, και  μιας σειράς άλλων αναπτυξιακών έργων. Πρέπει λοιπόν ο κόσμος να εκλέξει ανθρώπους που μπορούν να φέρουν εις πέρας αυτό το έργο».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «ο Αθλητισμός πρέπει και μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή και μέσο προβολής της πόλης μας στο εξωτερικό, αλλά και μέσω αυτού να προβληθούν οι εθνικές μας θέσεις», αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το ζήτημα της ασφάλειας

«Ο δήμος πρέπει να έχει άμεση συμμετοχή στο θέμα της ασφάλειας των κατοίκων σε συνεργασία με την Αστυνομία», επισήμανε ο Πασχάλης Τουντούρης, τονίζοντας ότι γειτονιές που αυτή τη στιγμή πλήττονται, θα αναπτυχθούν και θα «αναπνεύσουν» με τη διοργάνωση σε αυτές «ανοιχτών υπαίθριων αγορών, σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων» και γενικότερα δημιουργίας στους δρόμους των περιοχών αυτών «ζωής», καθημερινής δραστηριότητας και αίσθημα ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, ο δήμος, σε συνδυασμό με επαρκή φωτισμό, θα δημιουργήσει με τις παρεμβάσεις αυτές συνθήκες, που θα διευκολύνουν και το έργο της Αστυνομίας και θα οδηγήσουν στη μείωση της παραβατικότητας.

«Στόχος μας, γειτονιές όπως η Πλατεία Ιπποδρομίου και η περιοχή της Ροτόντας να αποκτήσουν τη λάμψη της πλατείας Αριστοτέλους και της Νέας Παραλίας και να γίνουν πόλος έλξης», κατέληξε ο Π. Τουντούρης.

Όλη η συνέντευξη που έδωσε ο Π. Τουντούρης στον Flash 99,4: