Διευκρινήσεις υπ. Εργασίας για την επιστροφή κρατήσεων υπέρ ΑΚΑΓΕ

90

Σε διευκρινήσεις για την επιστροφή της εισφοράς υπέρ του ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές συντάξεις υποχρεώθηκε να προχωρήσει το υπ. Εργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ενημέρωση:

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου καταβλήθηκαν από το ΕΤΕΑΕΠ σε 196.897 δικαιούχους συνολικά ποσά αναδρομικών ύψους 49.012.246,54 ευρώ από την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές τους συντάξεις που εφαρμόζεται, ήδη, από την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στα καταβαλλόμενα ποσά των επικουρικών συντάξεων. Οι πληρωμές έγιναν απευθείας στους λογαριασμούς των συνταξιούχων χωρίς την υποβολή αιτήσεων.

Επίσης, ότι για ένα επιπλέον μικρό ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 2%- 3% του συνολικού αριθμού των δικαιούχων συνταξιούχων, δηλαδή όσοι έλαβαν αναδρομικά συντάξεις για την περίοδο μετά την 1/6/2016, η επιστροφή είχε, για καθαρά τεχνικούς λόγους, προγραμματιστεί να γίνει και θα γίνει με τη σύνταξη του μηνός Οκτωβρίου 2018, χωρίς την υποβολή αιτήσεων.

Απάντηση του υπ. Εργασίας σε δημοσιεύματα

Το υπουργείο υποχρεώθηκε να προχωρήσει στις παραπάνω διευκρινήσεις, προκειμένου να απαντήσει σε δημοσιεύματα για το θέμα.

«Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι παραβιάζουν “ανοικτές θύρες” όσοι λένε τα αντίθετα. Οι πληρωμές των αναδρομικών είναι πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», απαντά σχετικά.