Γιατί οι διακοπές οδηγούν πολλά ζευγάρια στο χωρισμό

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει συνδεθεί με ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία πίνοντας δροσιστικούς χυμούς ή παγωμένα κοκτέιλ και κάνοντας βουτιές στα νερά της αγαπημένης μας παραλίας, φαίνεται όμως πως τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσα πιστεύουμε.

Το καλοκαίρι εγκυμονεί μεταξύ άλλων και έναν πολύ σημαντικό συναισθηματικό κίνδυνο που θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μας αν δεν θέλουμε να μας βρει ο Σεπτέμβρης… μόνες και απογοητευμένες.

Ποιος είναι αυτός; Σύμφωνα με την επιστήμη, οι διακοπές με τον σύντροφό μας!

Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στα ζευγάρια, προειδοποιώντας πως οι κοινές διακοπές είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν τη σχέση σε ένα άδοξο τέλος.

Συγκεκριμένα, αμερικανική έρευνα που βασίστηκε στα στοιχεία 2.000 εθελοντών υποστηρίζει πως ένα στα δέκα ζευγάρια καταλήγει να χωρίσει γυρνώντας από διακοπές, ακόμα και στην περίπτωση πως η σχέση του βρισκόταν στα καλύτερά της πριν επιβιβαστούν στο πλοίο (ή το αεροπλάνο βρε αδερφέ) της αγάπης(;).

Και το κακό δεν σταματά εδώ. Πέρα από τον οριστικό χωρισμό, υπάρχει και κάτι ακόμα να μας ανησυχεί. Όπως αποδείχθηκε, το 40% των ζευγαριών βιώνει τουλάχιστον έναν μεγάλο τσακωμό την ημέρα κατά το διάστημα των διακοπών του.

Λόγοι τσακωμού στις διακοπές

Όσο για τους λόγους των τσακωμών; Βασικότερος όλων είναι η άρνηση των περισσότερων να βοηθήσουν το ταίρι τους να… κουβαλήσει τις αποσκευές. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε το 24% των ερωτηθέντων, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση περί των αιτιών που οδηγούν συχνά σε «καλοκαιρινό» καβγά.

Από την άλλη, το 18% ανέφερε ως βασικό λόγο τσακωμού τις πολλές ώρες που το ζευγάρι περνά μαζί χωρίς διάλειμμα και τις συζητήσεις που αφορούν στο πρόγραμμα των διακοπών:

Από το πού θα πάνε για φαγητό μέχρι την παραλία που θα επιλέξουν για το μπάνιο τους.

Πηγή: Arenafm.gr