Εγγυήσεις ότι θα πάνε στην ΕΡΤ πήραν οι ΠΑΕ της NOVA!

Μια προφορική συμφωνία, έλυσε το γόρδιο δεσμό και οδήγησε στην υπογραφή της προκήρυξης του πρωταθλήματος και όπως όλα δείχνουν στη έναρξή του στην προγραμματισμένη ημερομηνία που είναι 25η Αυγούστου.

propoli

Οι εξελίξεις στη Super League ήταν ραγδαίες μετά τη συμφωνία με τις ευλογίες της κυβέρνησης που έγινε με τις επτά ΠΑΕ (ΠΑΟ, Άρης, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Λαμία, Απόλλωνας) και την ΕΡΤ.

Οι υπόλοιπες εννέα ομάδες, που είχαν συμφωνήσει με τη NOVA δεν έχουν υπογράψει όλες διετές συμβόλαιο, αλλά μονοετές, σε αντίθεση με τη συμφωνία των επτά με την ΕΡΤ που είναι διετής.

“Αθέμιτος ανταγωνισμός”

Κάποιες από τις ομάδες που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο στη NOVA, έκαναν λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό” επειδή τα χρήματα δεν προέρχονται από την «ελεύθερη αγορά”. Ζήτησαν λοιπόν να κατοχυρωθούν, μέσω της κυβέρνησης, από την ΕΡΤ, ώστε σε περίπτωση που δεν συμφωνήσουν για την μεθεπόμενη σεζόν (2019 – 2020) με τη NOVA να τους καλύψει η δημόσια τηλεόραση!

Γι’ αυτό το λόγο ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας (η ΑΕΛ φέρεται να έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με τη NOVA) και ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός που συμφώνησε με την ΕΡΤ, είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, ζητώντας εγγυήσεις για το πρωτάθλημα της περιόδου 2019-20, για τα τηλεοπτικά συμβόλαια προκειμένου να διασφαλίσουν πως στην περίπτωση που η NOVA δεν προσφέρει διετές κλειστό στις ομάδες που έχουν συμβόλαιο μαζί της, τότε την σεζόν 2019/20 να το πράξει η ΕΡΤ.

Oι δύο παράγοντες πήραν τις εγγυήσεις που ήθελαν, επέστρεψαν στα γραφεία του συνεταιρισμού και κατόπιν έπεσαν οι υπογραφές…

Loading