«Η ΕΡΤ έχει πρόβλημα με τους καλεσμένους μου κι έκοψε την εκπομπή μου»

Με ανάρτησή της στο Facebook, η δημοσιογράφος Εύη Κυριακοπούλου υποστηρίζει ότι κόπηκε η εκπομπή της έπειτα από δεκαεπτά χρόνια στην ΕΡΤ, επειδή η εταιρεία «έχει πρόβλημα με τους καλεσμένους μου ή με ορισμένους από αυτούς». «Η ΕΡΤ διατηρεί το δικαίωμα μετάδοσης των εκπομπών της από όποιο Μέσο της επιθυμεί» απαντά η ΕΡΤ Α.Ε., εκφράζοντας την άποψη ότι δεν αποτελεί «κόψιμο» η μετάδοση της εκπομπής από το web tv…

Η ανάρτηση της Εύης Κυριακοπούλου

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από επτά καλεσμένους της εκπομπής μου «Η ζωή είναι αλλού» και «Επί τούτω», αλλά και από τους τηλεθεατές, που μετά από δεκαεπτά χρόνια στην ΕΡΤ (πάντα συμβασιούχος) θα είμαι ασυνεπής απέναντι τους. Ο λόγος είναι ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε, μετά από επτά μήνες αναμονής και αναξιοπρεπούς –τουλάχιστον– συμπεριφοράς στο πρόσωπό μου, να μου ανακοινώσει ότι κόβει την εκπομπή. Και μιλώ για κόψιμο, διότι η σχετική σύμβαση προέβλεπε να παραχθούν δώδεκα συνεντεύξεις, οι οποίες παραδόθηκαν, πληρώθηκαν, προβλήθηκαν οι πέντε και κόπηκαν οι επτά!

Λένε ότι οι επτά κάποια στιγμή θα ανέβουν στο αρχείο της web tv. Με δεδομένο ότι ουδέποτε μου διατύπωσε κανένας από την ΕΡΤ οποιοδήποτε παράπονο για την ποιότητα της δημοσιογραφικής μου δουλειάς ή την τεχνική αρτιότητα των εκπομπών μου και με δεδομένο πως πλείστες όσες φορές οι εκπομπές μου έχουν παιχθεί σε επανάληψη και αποτελούν μέρος του πολύτιμου αρχείου της ΕΡΤ και με τρίτο δεδομένο πως κανείς ποτέ δε μου είπε ή άφησε να εννοηθεί πως έχει πρόβλημα με αυτή καθεαυτή τη δουλειά μου, είναι προφανές πως έχει πρόβλημα με τους καλεσμένους μου ή με ορισμένους από αυτούς. Αυτοί λοιπόν είναι ή μάλλον ήταν: Κατερίνα Βρανά, stand up comedy. Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια στο Καποδιστριακό,συγγραφέας. Στάθης Καλύβας, καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στρατής Παττακός, καρδιοχειρουργός. Ανδρέας Πετρουλάκης, πολιτικός σκιτσογράφος. Στέλιος Ράμφος, συγγραφέας. Μελίνα Τανάγρη, τραγουδοποιός.

Η απάντηση της ΕΡΤ

Σε απάντηση αναρτήσεων σε ιστοσελίδες και προσωπικούς λογαριασμούς δημοσιογράφων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με υποτιθέμενη διακοπή εκπομπών, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα κάτωθι:

Η ΕΡΤ διατηρεί το δικαίωμα μετάδοσης των εκπομπών της από όποιο Μέσο της επιθυμεί –τηλεοπτικό, διαδικτυακό, υβριδικό– σύμφωνα με τις ανάγκες του προγραμματισμού της.

Η κατανομή του περιεχομένου στα Μέσα της ΕΡΤ αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην κάλυψη των αναγκών της, κάτι που είναι γνωστό σε όλους τους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται.