Μήπως τα χταπόδια είναι εξωγήινοι;

Πολλές φορές το αλλόκοτο- περίεργα το αποκαλούμε «εξωγήινο». Έτσι και τα χταπόδια τα οποία κατά γενική ομολογία έχουν κάπως ασυνήθιστη όψη θα μπορούσαν να προέρχονται από άλλον πλανήτη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μελέτη, η οποία υποστηρίζει ότι τα χταπόδια είναι τόσο περίπλοκα και το μόνο που θα μπορούσε να εξηγήσει τη φυσιολογία τους είναι η σύνεσή τους με την εξωγήινη ζωή. 

Πιο αναλυτικά, η  μελέτη βασίζεται στην εργασία 33 μελετητών και στην μελέτη του Chandra Wickramasinghe ο οποίος είναι υπερασπιστής της ιδέας της κατευθυνόμενης πανσπερμίας, σύμφωνα με την οποία η ζωή στον πλανήτη άρχισε όταν «σπάρθηκε» από εξωγήινα μικρόβια.

Αυτό είναι κάτι που προσπάθησε να αποδείξει και στο παρελθόν χωρίς επιτυχία αλλά αυτό δεν εμπόδισε άλλους ερευνητές να κάνουν μια νέα μελέτη η οποία θέτει τον προβληματισμό αν η κάμβρια έκρηξη ήταν «γήινη ή κοσμική».

Ποια ονομάζεται Κάμβρια περίοδος

Αξίζει να αναφέρουμε ότι Κάμβρια ονομάζεται η περίοδος που τοποθετείται από 570.000.000 ως 510.000.000 έτη πριν. Μετά από την εξαφάνιση των ζωντανών οργανισμών της Προκαμβρίου κατά τον Κρυπτοζωικό αιώνα και την επαναθέρμανση του κλίματος, η ζωή αρχίζει και πάλι να εξαπλώνεται στον πλανήτη.

Με την κάμβρια έκρηξη, λοιπόν,  έκαναν την εμφάνισή τους περίπλοκα σε φυσιολογία ζώα και ενώ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για τους λόγους που συνέβη αυτό, πιθανολογείται ότι δεν επρόκειτο για κάποια μορφή εξωγήινης ζωής.

Σύμφωνα με αυτούς τους μελετητές η «επανάσταση των χταποδιών» ήταν ξαφνικό επακόλουθο αυτής της έκρηξης.