ΠΟΣΠΕΡΤ και τεχνικοί του Mega προσέφυγαν στο ΣτΕ για το «μαύρο» του ΕΣΡ

ΠΟΣΠΕΡΤ και τεχνικοί του Mega προσέφυγαν στο ΣτΕ για το «μαύρο» του ΕΣΡ! Να ακυρωθεί η υπ΄  αριθμ. 18/2018 απόφαση του  Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που διατάσσει την  υποχρέωση τερματισμού  λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού Mega ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και 120 εργαζόμενοι (τεχνικοί και διοικητικοί) του καναλιού.

Στην  σημερινή αίτηση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, κ.λπ. υποστηρίζουν ότι τόσο η απόφαση του ΕΣΡ, όσο και ο νόμος  4339/2015  είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ οι εργαζόμενοι του Mega αναφέρουν  ότι δεν τους  έχει καταβληθεί «ουδέν ποσό έναντι των δεδουλευμένων αποδοχών τους από τον Ιούνιο του 2016 και εφεξής».

Στον “αέρα” οι εργαζόμενοι

Οι συνδικαλιστικοί φορείς  επισημαίνουν ότι η απόφαση του  ΕΣΡ που επιβάλλει τον τερματισμό λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού μεταφράζεται αυτοδικαίως στην απώλεια των θέσεων εργασίας και στην απώλεια των δεδουλευμένων  αποδοχών και μισθών υπερημερίας.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Πέμπτη, με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου, «πάγωσε» η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία αποφασίστηκε να σταματήσουν οι εκπομπές στο     πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι,  μετά από αίτηση  της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καναλιού Τηλέτυπος Α.Ε.

Με το βλέμμα στην 4η Μαΐου

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει κατατεθεί, ενώ η συζήτησή της δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα. Η αίτηση ακύρωσης του Mega έχει προσδιοριστεί  να συζητηθεί στις 4 Μαΐου του 2018,  με  εισηγητή  τον  Σύμβουλο  Επικρατείας Ηλία  Μάζο.