4×4 για την Αθήνα – Κέρδη 1,33% εν αναμονή θετικών ειδήσεων για κόκκινα δάνεια

Η ανοδική αντίδραση διατηρείται για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση στην Αθήνα, δίνοντας προσδοκίες ότι οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές έχουν ατονίσει, καθώς οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει μια σειρά κινήσεων.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,33% φθάνοντας στις 643,33 μονάδες και αρκετές μετοχές έχουν επιστρέψει στις τιμές πριν από την κατάρρευση της τελευταίας περιόδου.

Χθες η Alpha Bank έλαβε δεσμευτικές προσφορές για πακέτο δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ, η Eurobank πούλησε καταναλωτικά δάνεια ύψους 2,2 δισ. ευρώ, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε δύο προσφορές για το νοσοκομείο Ντυνάν.

Η αγορά αναμένει θετικές ειδήσεις, καθώς τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές οι προσφορές για τα δάνεια της Alpha, ενώ ήδη το πακέτο της Eurobank πωλήθηκε σε διπλάσιες τιμές απ’ ό,τι παλιότερα δάνεια στο παρελθόν (6% ή 6 σεντς της ονομαστικής αξίας).

Aνάκαμψη σημειώνουν και οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, καθώς η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς έχει υποχωρήσει στο 4,27% ενώ θετικά κινείται και το ελληνικό ομόλογο.

Η ισορροπία των τραπεζικών μετοχών αλλά και μη τραπεζικών μετοχών διώχνει τις αβεβαιότητες ύστερα και από τις κινήσεις εξυγίανσης των ισολογισμών των τραπεζών. Το ζητούμενο, πάντως, είναι η άνοδος του τζίρου, καθώς οι συναλλαγές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Εξάλλου, για να υπερβεί τις 640 μονάδες η αγορά θα χρειαστεί τοποθετήσεις επενδυτών και μόνο. Εφόσον η αξία των συναλλαγών υπερβεί τα 50-60 εκατ. ευρώ, τότε θα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι επιστρέφει ένα επενδυτικό ενδιαφέρον.

Με κέρδη 2,83% η μετοχή της Alpha bank, στα 1,199 ευρώ.

Κέρδη 3,16% για τον τίτλο της Coca – Cola στα 27,09 ευρώ.

Κέρδη 1,13% για τη μετοχή της Eurobank, στα 0,536 ευρώ.

Άνοδος 2,47% για τον ΟΠΑΠ, στα 8,505 ευρώ.

Κέρδη 1,21% για τον ΟΤΕ, στα 10,02 ευρώ.

Με άνοδο 1,57% η Μπέλα, συνεχίζει το ανοδικό σερί.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 19,4 εκατ. ευρώ.