Αέρας αισιοδοξίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Mε οριακή πτώση κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, ωστόσο τα νέα που έρχονται από το Λονδίνο είναι ενθαρρυντικά καθώς το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών είναι αυξημένο ύστερα από πολλά χρόνια.

Η ζήτηση για ραντεβού με ελληνικές εταιρείες είναι πρωτόγνωρη, όπως για τις εταιρείες Motor Oil, Μυτιληναίος, Γεκ- Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια κ.α

Συγκεκριμένα funds τα οποία απέφευγαν να δουν τις ελληνικές εταιρείες προστρέχουν σήμερα για να ενημερωθούν για τις εταιρικές εξελίξεις.

Για πρώτη φορά, οι ξένοι επενδυτές δεν είναι ανήσυχοι για την ελληνική οικονομία και επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες, ύστερα από την δέσμευση 9 δισ. ευρώ σχετικά με την δημιουργία των εγγυήσεων για το ΑPS.

Με πτώση 0,07% ο Γενικός Δείκτης στις; 871,95 μονάδες.

Κέρδη 1,64% για την Eurobank στα 0,8375 ευρώ. Άνοδος 0,91% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,656 ευρώ. Άνοδος 0,59% για την μυτιληναίος στα 10,15 ευρώ.

Κέρδη 1,47% για την Ελλάκτωρ. Με πτώση της τάξεως του 0,70% κινούνται οι μετοχές του ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Οι συναλλαγές αυξημένες καθώς στην πρώτη μισή ώρα ανήλθαν στα 11 εκατ. ευρώ.

Loading