Ο Τούρκος πρόεδρος φάνηκε ικανοποιημένος από τη νίκη του Εμμανουέλ Μαλρόν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής
«Η εξάλειψη και η ήττα εξτρεμιστικών απόψεων στις γαλλικές εκλογές είναι, νομίζω, μια νίκη, γιατί όλα όσα υποφέρουμε προκαλούνται από τον εξτρεμισμό», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που επέστρεφε από ένα ταξίδι στη Σαουδική Αραβία.
Η Λε Πέν, η οποία ισχυρίζεται ότι θέλει να «παλέψει ενάντια στην ισλαμιστική ιδεολογία» και δηλώνει «υπέρ της απαγόρευσης της ισλαμικής μαντίλας σε δημόσιους χώρους», έχασε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, αλλά συγκέντρωσε 41,45% των ψήφων, ιστορική επίδοση για τη γαλλική ακροδεξιά.
«Ελπίζω ότι με το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, οι σχέσεις μας (με τη Γαλλία) θα βρεθούν σε πολύ καλύτερη θέση», συνέχισε.
Στο παρελθόν ο Τούρκος πρόεδρος συγκρούστηκε με τον Γάλλο ομόλογό του, κατηγορώντας τον πως «ηγήθηκε μιας εκστρατείας μίσους» κατά μουσουλμάνων όταν ο Γάλλος πρόεδρος υπερασπίστηκε την ελευθερία των γελοιογραφιών, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε τον αγώνα της γαλλικής κυβέρνησης ενάντια στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.
Μάλιστα το 2020 είπε πως θέλει να δει τη Γαλλία να «ξεφορτώνεται» τον Μακρόν «το συντομότερο δυνατό».
Δείτε επίσης: Η Μόσχα δηλώνει ότι ο διάλογος στρατηγικής σταθερότητας με τις ΗΠΑ έχει επίσημα «παγώσει»
- Σοκ με τα εισιτήρια 649 έως 1.149 ευρώ για το «El Clásico» στην Ισπανία
- Σοκ στη Μεταμόρφωση: Υγρά απόβλητα από εγκαταστάσεις εταιρείας κατέληγαν στον Κηφισό – Συνελήφθη 55χρονος
- ΔΕΑΒ: Πρόστιμο 20.000 στην ΠΑΕ Άρης για γκράφιτι πριν από το ματς με τον Ηρακλή
- Σακίλ Ο’Νιλ: Δυνατές οι ελληνικές ομάδες, ανυπομονώ για Ζάλγκιρις και Βαλαντσιούνας
- Καθαρότερες θάλασσες και ακτές: δράση της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της ΑΒ Βασιλόπουλος
![]()
