Για ποιους λόγους “λιώνει” το μακιγιάζ σου;

Η αγάπη των περισσοτέρων γυναικών για το μακιγιάζ είναι γνωστή. Όμως πολλές φορές, ειδικά το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες, το πρόσωπό σου δείχνει σαν να στάζει και η διάρκεια του μακιγιάζ σου μειώνεται κατακόρυφα. Φυσικά αυτό είναι τελείως απογοητευτικό όμως υπάρχουν πολλές λύσεις ώστε να το διατηρείς αναλλοίωτο.

Όμως για να βρεις τη λύση,πρέπει να βρούμε και την αιτία. Τα βασικά αίτια αυτού, σύμφωνα με το teen.queen είναι:

1) Ετοιμάστηκες πολύ βιαστικά

Τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας χρειάζονται 5-10 λεπτά για να απορροφηθούν σωστά στο δέρμα και αν ξεκινήσεις τη διαδικασία του μακιγιάζ πριν αφήσεις τα προϊόντα να απορροφηθούν, δεν θα έχουν καμία απολύτως διάρκεια. Αντίθετα θα μείνεις μόνο με στρώματα προϊόντων στο πρόσωπό σου τα οποία θα δεις σύντομα να λιώνουν.

2) Κάνεις λάθος εφαρμογή

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το μακιγιάζ σου δεν μένει στη θέση του είναι επειδή η τεχνική εφαρμογής σου είναι λάθος. Τα περισσότερα προϊόντα, ειδικά τα υγρά, πρέπει πάντα να εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή σφουγγάρι μακιγιάζ. Η θερμότητα και το λάδι από τα χέρια και τα δάχτυλά σου μεταφέρονται στο δέρμα και δημιουργούν λιπαρότητα.

3) Χρησιμοποιείς ληγμένα προϊόντα

Αν παρατηρήσεις ότι το μακιγιάζ σου έχει αρχίσει να έχει μηδενική διάρκεια, ήρθε η ώρα να ελέγξεις ξανά τις ημερομηνίες λήξης των καλλυντικών σου.

4) Αγγίζεις συνεχώς το πρόσωπό σου

Όσο πιο συχνά αγγίζεις με τα χέρια το πρόσωπό σου, τόσο πιο λιπαρό το κάνεις. Η λιπαρότητα που μεταφέρεται χαλάει το μακιγιάζ σου με αποτέλεσμα αυτό να λιώνει πολύ πιο άμεσα. Επίσης αγγίζοντας το πρόσωπο με βρώμικα χέρια μεταφέρεις πολλά μικρόβια και βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ακμή.

5) Δεν χρησιμοποιείς primer

Ο ευκολότερος τρόπος για να εξασφαλίσεις ότι το μακιγιάζ σου θα παραμείνει σταθερό όλη την ημέρα είναι να χρησιμοποιείς ένα primer το οποίο θα εμποδίσει την λιπαρότητα να εισέλθει στο πρόσωπο και να χαλάσει το λουκ σου.