Οι κυριότεροι λόγοι υγείας που πέφτουν τα μαλλιά σας

Οι κυριότεροι λόγοι υγείας που πέφτουν τα μαλλιά σας

Το να χάνουμε μαλλιά είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Συμβαίνει σε διάφορες στιγμές της ζωής μας, όπως στην αλλαγή των εποχών, στο μπάνιο, στο χτένισμα.

Όμως αν έχετε παρατηρήσει μεγαλύτερη πτώση μαλλιών από το συνηθισμένο, τότε τα αίτια είναι πιο πολλά και πρέπει να τα δώσετε μεγαλύτερη προσοχή.

Που οφείλεται η απώλεια μαλλιών:

Έλλειψη πρωτεΐνης. Αν δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη, το σώμα σας θα μειώσει την ανάπτυξη των μαλλιών, σε μια προσπάθεια να αποθηκεύσει μικρές ποσότητες πρωτεΐνης. Άρα, μαζί με τα γεύματα σας να βάζετε και μια ποσότητα άπαχης πρωτεΐνης, όπως κοτόπουλο, ψάρι, γιαούρτι, γάλα.

Διάχυτη αλωπεκία. Η διάχυτη αλωπεκία εμφανίζεται μετά από μια στρεσογόνο κατάσταση όπως, μετά από μια σημαντική χειρουργική επέμβαση ή μια στεναχώρια. Συνήθως, μπορεί να παρατηρήσετε μια υπερβολική τριχόπτωση, περίπου έξι εβδομάδες έως τρεις μήνες, μετά από ένα αγχωτικό γεγονός. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο κύκλος ζωής των μαλλιών σας μετατοπίζεται γρήγορα από την φάση ηρεμίας της στην φάση της αποβολής, με αποτέλεσμα την πρόωρη απώλεια τους.

Νόσος του θυρεοειδούς. Η νόσος αυτή συμβαίνει, όταν δεν παράγετε αρκετές θυρεοειδικές ορμόνες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ανεξήγητη αύξηση βάρους, κόπωση, κατάθλιψη και εύθραυστα μαλλιά, δέρμα και νύχια. Ο γιατρός σας μπορεί να εκτελέσει μια εξέταση αίματος για τη μέτρηση της θυρεοειδούς ορμόνης και να σας συνταγογραφήσει μια φαρμακευτική αγωγή.

Αυτοάνοσα νοσήματα. Τα αυτοάνοσα νοσήματα μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με πολλούς τρόπους, και η απώλεια μαλλιών είναι ένας από αυτούς. Αυτό συμβαίνει γιατί, το ανοσοποιητικό σας σύστημα επιτίθεται πραγματικά στους υγιείς ιστούς στο σώμα σας, άρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τους θύλακες των τριχών σας.

Κληρονομική απώλεια μαλλιών. Τα καλά νέα: η απώλεια των μαλλιών σας δεν προκαλείται από μια ασθένεια ή διαταραχή. Τα κακά νέα: η απώλεια μαλλιών θα μπορούσε απλά να είναι στα γονίδιά σας. Οι γυναίκες με κληρονομική απώλεια των μαλλιών μπορεί να αρχίσουν να τα χάνουν πολύ γρήγορα, στη δεκαετία των ’20 τους. Υπάρχουν, όμως, αρκετά φάρμακα, που μπορούν να σας βοηθήσουν, αλλά όπως πάντα θα πρέπει πρώτα να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Έλλειψη σιδήρου. Η αναιμία είναι μια ασθένεια στην οποία δεν παίρνετε αρκετό σίδηρο, και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια για να μεταφέρουν οξυγόνο στον εγκέφαλό σας. Μια παρενέργεια της αναιμίας είναι η απώλεια μαλλιών. Μια εξέταση αίματος μπορεί να χορηγηθεί, για να δείτε αν πάσχετε από έλλειψη σιδήρου. Αν έχετε απλά έλλειψη σιδήρου, μπορεί να είστε σε θέση να ενσωματώσετε περισσότερο σίδηρο στη διατροφή σας, ώστε να αποφύγετε τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Πολλές γυναίκες έχουν αυτή την ασθένεια, η οποία είναι κατά κύριο λόγο μια ορμονική ανισορροπία, που δημιουργείται από τις ωοθήκες, οι οποίες παράγουν πάρα πολλές ανδρικές ορμόνες. Οι παρενέργειες αυτού του συνδρόμου είναι λιγότερες τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής σας, αλλά περισσότερες στο υπόλοιπο σώμα σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει μια ορμονική θεραπεία.

Loading

Play