Ν. Καραγιαννακίδης: Είναι αντισυνταγματικό να βγει νόμος που να λέει ”Είναι υποχρεωμένοι οι Έλληνες να εμβολιαστούν”

H συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών άνοιξε και ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ, Νίκος Καραγιαννακίδης φιλοξενήθηκε στους ”Απέναντι”, στο ATLAS TV, παραθέτοντας τη νομική του γνώμη πάνω στο θέμα

Ο κ. Τσαλικίδης έθεσε το μείζον θέμα ”Κατά πόσο νομιμοποιούμαστε να ανοίξουμε τη συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό” ενω ο κ. Οραήλογλου τόνισε, οτι η κ. Πελώνη ουσιαστικά ξεκαθάρισε, οτι από Σεπτέμβριο θα τεθεί το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε δομές υγείας ηλικιωμένων.

Ο κ. Καραγιαννακίδης παίρνοντας το λόγο, είπε οτι ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εμβολιάζοντας 100.000 άτομα την ημέρα.

«Είναι αντισυνταγματικό να βγει νόμος που να λέει ”Είναι υποχρεωμένοι οι Έλληνες ή οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν”. Ο νόμος ο οποίος θα έχει συνταγματική χροιά με βάση τις δύο αποφάσεις που έχει βγάλει το ΣτΕ, σχετικά με τη συνταγματικότητα των κυρώσεων που επιβάλλονται σε περίπτωση που δεν εμβολιαστεί κάποιος, θα επικεντρωθεί κυρίως στις κυρώσεις που θα προβλέπει μια υπουργική απόφαση. Για πάράδειγμα, στην περίπτωση των υγειονομικών υπαλλήλων θα λύνεται η σύμβαση εργασίας. Το αν αυτή η κύρωση είναι συνταγματική ή όχι θα κριθεί από το ΣτΕ. Εγώ προσωπικά δε νομίζω οτι οι κυρώσεις θα είναι τόσο αυστηρές», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο δικηγόρος κ. Καραγιαννακίδης ανέφερε οτι, η δημόσια υγεία είναι υποχρέωση του κράτους και το κράτος πρέπει να νομοθετεί, να προβλέπει και να λαμβάνει εκείνα τα ενδεδειγμένα μέτρα, ώστε να προστατέψει τόσο τη δημόσια όσο και την ατομική υγεία. Εφόσον αυτό γίνεται μέσω του εμβολιασμού και είναι ιατρικά αποδεκτό, δεν υπάρχει λόγος να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Δείτε την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του κ. Καραγιαννακίδη απο το 17” έως 37”03 στην εκπομπή ΄΄Οι Απέναντι”

Δείτε επίσης: Ν. Καραγιαννακίδης: Ομπρέλα προστασίας από την Κυβέρνηση στο Σέιχ Σου