Ν. Καραγιαννακίδης για ΣΥΡΙΖΑ και Τατόι: Αν δεν ήταν γραφικοί θα ήταν επικίνδυνοι

Σχολιάζοντας την οξύτατη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σκωτία με στόχο την καλύτερη δυνατή ανάδειξη του τ. βασιλικού κτήματος στο Τατόι, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ούτε ο πιο φανατικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως στην επαύριο του Συνεδρίου του κόμματος τους, η “νέα αρχή” που ευαγγελίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδοτείται από μίζερες μικροπολιτικές κραυγές σχετικά με τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και του πρώην βασιλικού κτήματος του Τατοΐου.

Φτάνοντας μάλιστα στα όρια της πολιτικής χυδαιότητας, κάτι άλλωστε σύνηθες για το κόμμα των συνιστωσών και των κλειστών ομπρελών, χαρακτηρίζουν τον Πρωθυπουργό ως “αυλάρχη των Γλύξμπουργκ”, κατηγορώντας τον πως θέλει δήθεν να αποκαταστήσει το όνομα της τέως βασιλικής οικογένειας στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Και όλα αυτά γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζήτησε στο πρότυπο του Dumfries House ένα υπόδειγμα για το πώς μπορεί να καταστεί ο συγκεκριμένος χώρος σημείο αναφοράς με την ανάπτυξη περιβαλλοντικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων.

Ξεχνούν φαίνεται μέσα στην ιδεολογική τους παραζάλη, πως μια από τις πρώτες ενέργειες του ιδρυτή της ΝΔ, του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήταν το 1974 η προκήρυξη του δημοψηφίσματος που έφερε, με τη ψήφο του ελληνικού λαού, το τέλος της βασιλευομένης Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπολιτεύεται σε οτιδήποτε επενδύοντας πολλές φορές και στο χώρο της συνωμοσιολογίας, αποδεικνύει την απόλυτη απόγνωση στην οποία βρίσκεται. Προσπαθούν απεγνωσμένα να πιαστούν από κάτι, ώστε να αρθρώσουν καταγγελτικό λόγο, αδυνατώντας να κατανοήσουν πως με τέτοιες κινήσεις όχι μόνο δεν κερδίζουν, αλλά αντίθετα απογοητεύουν τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους. Ας συνεχίσουν αυτό το δρόμο, το δρόμο της συκοφαντίας, του ψεύδους, της πόλωσης.

Εάν δεν ήταν τόσο γραφικοί, θα ήταν επικίνδυνοι…».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης – Πρίγκιπας Κάρολος: Τι συζητήθηκε στην έπαυλη Dumfries House