Φωτογραφία αρχείου

Πώς θα πλύνεις την υφασμάτινη μάσκα σου χωρίς πλυντήριο;

Το 2020 θα λέγαμε πως δεν μας έχει φερθεί ιδιαίτερα καλά μέχρι στιγμής. Και αφού περάσαμε σχεδόν δύο μήνες σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού, από την Δευτέρα θα μπορούμε να βγαίνουμε έξω χωρίς να χρειάζεται να στέλνουμε κάποιο μήνυμα. Κρίνεται όμως απαραίτητη και υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Επειδή λοιπόν κι εσύ στη δουλειά σου θα αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς μάσκα σίγουρα δεν συμφέρει να αγοράζεις καινούργια κάθε μέρα. Αν λοιπόν έχεις προμηθευτεί μία υφασμάτινη η οποία έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ξέρεις πως θα χρειάζεται να την απολυμαίνεις κάθε μέρα γυρνώντας απέξω.

Τι γίνεται όμως αν δεν μπορείς να βάζεις πλυντήριο κάθε μέρα για να την πλύνεις στους 90 βαθμούς όπως αναφέρουν; Προφανώς δεν γίνεται να βάζεις μια ολόκληρη πλύση για να πλύνεις μία, άντε δύο μάσκες.

Υπάρχει όμως λύση πολύ πιο εύκολη και γρήγορη. Το πλύσιμο της μάσκας σου, μπορεί να γίνει ακόμη και αν έχεις βραστήρα. Το νερό που βράζει είναι σε θερμοκρασία άνω των 90 βαθμών Κελσίου, οπότε εύκολα κάνεις τη δουλειά σου. Βέβαια και βραστήρα να μην έχεις βράσε μια κατσαρόλα με νερό, και πλύνε με αυτό τη μάσκα σου.

Πηγή: queen