Την Κυριακή 29/11 ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 αναμένεται να πραγματοποιηθεί, τελικά, ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin.

Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης, λαμβάνοντας υπόψη τη συνέχιση των αποτελεσματικών μέτρων της Πολιτείας για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19, ανακοίνωσε ως οριστική ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ημερομηνία αυτή αποτελούσε την εναλλακτική της προηγούμενης προτεινόμενης, σύμφωνα με την από της 12ης Μαρτίου σχετικής εγγράφου ενημέρωσης του ΣΕΓΑΣ, αλλά και της σχετικής ενημέρωσης της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Ομόφωνα αποφασίστηκε από τη συνεργασία του διοργανωτή φορέα ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και των θεσμικών υποστηρικτών της διοργάνωσης, αποδεχόμενοι την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής.

«Οι προσπάθειες όλων μας, οι οποίες ήδη αποδίδουν καρπούς, με την συνεπή τήρηση των συστάσεων και των μέτρων του Υπουργείου Υγείας, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι σύντομα θα βγούμε νικητές σε αυτόν τον ιδιότυπο αγώνα που όπως όλοι οι «Μαραθώνιοι» απαιτεί υπομονή, επιμονή στην προσπάθεια και απόλυτη προσήλωση στον κοινό στόχο», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Στις 17 Οκτωβρίου ο «Νυχτερινός»

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, «ο ορισμός διεξαγωγής του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» την 29η Νοεμβρίου 2020 θα δώσει στους δρομείς τον απαραίτητο χρόνο για μια ολοκληρωμένη προπονητική προετοιμασία σύμφωνα και με την εισήγηση των τεχνικών συνεργατών μας. Θα έχουν μάλιστα τη δυνατότητα συμμετοχής με πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα στον 9ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, ενόψει των επερχόμενων μεγάλων Μαραθωνίων της χώρας, αυτόν της Αθήνας και αυτόν της Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Ο.Ε., οι τομείς της διοργάνωσης συνεχίζουν την προετοιμασία τους, ώστε ο επερχόμενος 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin να είναι αντάξιος των προσδοκιών όλων μας και να δώσει στην πόλη μας, στη χώρα μας και κυρίως στους συμμετέχοντες δρομείς τη χαρά και το χρώμα, που τόσο πολλή ανάγκη έχουμε όλοι μας.

Συνεχίζονται οι εγγραφές

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται κανονικά με καταληκτική ημερομηνία για τις ομαδικές εγγραφές την 30η Οκτωβρίου 2020 και για τις ατομικές εγγραφές την 4η Νοεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα e-mail [email protected] και [email protected] και εφόσον η εξέλιξη των μέτρων της Πολιτείας το επιτρέψει, προσωπικά στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο και τηλεφωνικά στο 2310 200360.

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr για το νέο αναμορφωμένο ωρολόγιο αγωνιστικό πρόγραμμα, τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος και την υποστήριξή τους, καθώς και για όλες τις παράλληλες δράσεις του «Μαραθωνίου της Ιστορίας».

Ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αποτελεί επίσημο μέλος της AIMS.

Επίσης, τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Το Politik.gr και ο Flash 99.4 στηρίζουν τη διοργάνωση ως Χορηγοί Επικοινωνίας.

Δείτε ακόμη: Το φρούτο που προστατεύει την καρδιά και ρίχνει την πίεση