Το Viber διακόπτει κάθε σχέση με το Facebook!

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις Viber και Facebook, με τη Rakuten Viber να διακόπτει κάθε επιχειρηματική σχέση με την πλατφόρμα του Μαρκ Ζάκενμπεργκ!

Όπως ανακοίνωση η εταιρεία, η εφαρμογή Viber θα αφαιρέσει τα Facebook Connect, Facebook SDK και GIPHY.

propoli

Παράλληλα, θα διακόψει κάθε διαφημιστική δαπάνη στο Facebook, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στο κίνημα #StopHateForProfit που καλεί σε μποϊκοτάρισμα της Νο 1 πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Γυρνούν την πλάτη στο Facebook

Τις τελευταίες εβδομάδες, είναι έντονες οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ για τη στάση του FB. Μάλιστα, μια ομάδα έξι οργανισμών, μεταξύ των οποίων η Anti-Defamation League και ο NAACP, κάλεσαν όσους διαφημίζουν στο Facebook να διακόψουν τις δαπάνες τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ως αντίδραση στην αδυναμία της εταιρείας να προστατέψει τους χρήστες από τη βίαια ρητορική.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από μια σειρά περιστατικών κακής χρήσης δεδομένων, μεταξύ των οποίων το διαβόητο σκάνδαλο Cambridge Analytica, όπου η εταιρεία πολιτικών συμβούλων αλίευσε με ακατάλληλο τρόπο δεδομένα από περίπου 87 εκατ. χρήστες του Facebook, το Viber θεωρεί πως το ατόπημα του Facebook με τη βίαια ρητορική είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Έτσι, η εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων Viber ωθεί το κίνημα #StopHateForProfit ένα βήμα πιο μακριά, διακόπτοντας κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook.

«Το Facebook το παράκανε»

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος του Viber, Djamel Agaoua, δήλωσε:

«Το Facebook συνεχίζει να δείχνει πως δεν καταλαβαίνει το ρόλο του στον σημερινό κόσμο. Από την κακή διαχείριση δεδομένων από την εταιρεία και την έλλειψη προστασίας της ιδιωτικότητας στις εφαρμογές της, μέχρι την εξοργιστική του στάση να αποφύγει να πάρει μέτρα που είναι απαραίτητα για να προστατέψουν το κοινό από βίαια και επικίνδυνη ρητορική, το Facebook το παράκανε. Δεν είμαστε διαιτητές της αλήθειας, αλλά ισχύει ότι κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν από την διάδοση βίαιου περιεχομένου και οι επιχειρήσεις οφείλουν να λάβουν μια ξεκάθαρη στάση».

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η απομάκρυνση όλων των σημείων επαφής του Viber με το Facebook θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Ιουλίου. Όσον αφορά τη διαφημιστή δαπάνη στο FB, αυτή διακόπτεται άμεσα.

Δείτε ακόμη:
ΗΠΑ: Το Facebook κατέβασε διαφημίσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Loading