Βρετανία: Πάνω από 50 εκατ. οι εμβολιασμοί

Στα 34,6 εκατομμύρια ανέρχονται οι εμβολιασμένοι που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ και τις δύο έχουν λάβει 15,4 εκατομμύρια Βρετανοί, δηλαδή το 30% του ενήλικου πληθυσμού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι κανόνες κοινωνικών αποστάσεων θα μπορούσαν να χαλαρώσουν μέσα στον Ιούνιο.

Τα λόγια του ήχησαν σαν ανάσα ελπίδας για τους Βρετανούς που από τις 12 Απριλίου έχουν εισέλθει σε τροχιά μερικής ομαλότητας.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης διεμήνυσε ότι οι αποστάσεις του ενός και πλέον μέτρου θα μπορούσαν να διακοπούν τον επόμενο μήνα.

«Πιστεύω ότι στις 21 Ιουνίου θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από την απόσταση του ενός μέτρου», τόνισε ανέφερε ο Τζόνσον, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στα θετικά συγκαταλέγετε ότι, σύμφωνα με τις αγγλικές υγειονομικές αρχές, ο εμβολιασμοί συνολικά στη Βρετανία έχουν ξεπεράσει τους 50 εκατομμύρια.

Επίσης ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις αποδεικνύει ότι έχει χτιστεί ένα σημαντικό τείχος ανοσίας.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, έκανε λόγο για ένα σημαντικό επίτευγμα, που θα επιταχύνει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Στους 34,6 εκατομμύρια ανέρχονται οι Βρετανοί που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ και τις δύο έχουν λάβει 15,4 εκατομμύρια κόσμου, δηλαδή το 30% του ενήλικου πληθυσμού.

Παρόλου αυτά, παρά τη σημαντική μείωση του ιικού φορτίου στη Βρετανία, ο Μπόρις Τζονσον κρούει το κώδωνα επισημαίνοντας ότι η πρόωρη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών θα οδηγούσε σε αναζωπύρωση του ιού.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται η λίστα της Βρετανίας με τις χώρες που αποτελούν ασφαλή προορισμό για να ταξιδέψουν οι πολίτες της Αγγλίας.