Έρχεται η προκήρυξη των δύο «ορφανών» τηλεοπτικών αδειών από το ΕΣΡ

Μέσα στις πρώτες μέρες του 2019 αναμένεται η προκήρυξη των δύο «ορφανών» τηλεοπτικών αδειών από το ΕΣΡ.

propoli

Η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή θα θέσεις τους κανόνες για τις δύο άδειες γενικού περιεχομένου που περίσσεψαν από την πρώτη διαδικασία.

Το Star, το Open, ο ΑΝΤ1, ο Alpha και ο ΣΚΑΪ ήταν τα κανάλι που αδειοδοτήθηκαν κατά την πρώτη διαδικασία. Μάλιστα οι αδειοδοτημένοι σταθμοί βρίσκονται σε διαδικασία πληρωμής της δεύτερης δόσης του τιμήματος των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πριν από λίγο καιρό κατέθεσε αίτηση στο ΕΣΡ για να λάβει την έκτη άδεια.Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει ενδιαφέρον από άλλον επιχειρηματία ή επιχειρηματικό σχήμα. Όπως αναφέρει το typologies.gr η προκήρυξη για τις δύο ορφανές άδειες έχει σταλεί προς μετάφραση στο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η βασική της διαφορά σε σχέση με εκείνη του Νοεμβρίου του 2017 είναι πως θα ζητούνται οικονομικά στοιχεία 12μηνου για τις εταιρείες που θα προσέλθουν και όχι 11μήνου, όπως ίσχυε πριν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εφόσον οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από τις διεκδικούμενες άδειες τότε θα γίνει δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Loading