Ήρθε η ώρα του Καραμανλή

Πολλοί παραξενευτήκαν από την κίνηση του Κώστα Καραμανλή να βγει μπροστά στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας και να σηκώσει το βάρος στη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «γαλάζιας» παράταξης και ο πρώην πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα και μίλησε, με τους παρευρισκόμενους να παραληρούν από την παρουσία του.

propoli

Την επόμενη ημέρα η ομιλία του έγινε στα πρωτοσέλιδα αντικείμενο σχολιασμού με θετικά και αρνητικά σχόλια, ενώ αναλύθηκε διεξοδικά το κάθε τι που είπε και ό,τι ακόμα δεν είπε. Μάλιστα μια εφημερίδα έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι μίλησε δεκαέξι λεπτά έπειτα από εννιά χρόνια, ενώ φυσικά στον αντίποδα δεν έλειψαν τα αποθεωτικά σχόλια.

Βέβαια ο Καραμανλής δεν έμεινε μόνο στην ομιλία του στο Βελλίδειο, αλλά ξεκίνησε περιοδεία σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε δεκτός με πολύ ένθερμο τρόπο, με ορισμένους να φτάνουν στο σημείο να του φιλάνε το χέρι!

Όλα τα παραπάνω και τα θετικά, και τα αρνητικά καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το αποτύπωμα που έχει αφήσει ο Καραμανλής στην ελληνική κοινωνία και ακόμα περισσότερο στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του πολιτικού κεφαλαίου που ονομάζεται «Καραμανλής» από φίλους και εχθρούς.

Ενδεχομένως κάποιοι να αναρωτιούνται γιατί ο Καραμανλής επέλεξε να μπει στη «μάχη» ύστερα από τόσα χρόνια και ύστερα από τόσες ευκαιρίες που είχε όλα αυτά τα χρόνια για να τοποθετηθεί δημόσια. Η απάντηση μάλλον κρύβεται στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τον προσεχή Φλεβάρη, στην οποία όπως αναμένεται θα μας απασχολήσει πολύ έντονα το όνομα του Κώστα Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι μια ιδανική επιλογή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα φέρει ακόμα πιο κοντά του την «καραμανλική» πτέρυγα με μια τέτοια κίνηση και παράλληλα θα έχει -με την ενεργοποίηση Καραμανλή- τελειώσει με όσους θέλουν να λένε ότι εκφράζουν τον πρώην πρωθυπουργό αλλά βρίσκονται εκτός της ΝΔ.

Άλλωστε, για όσους δεν θυμούνται, ο Μητσοτάκης δεν είχε ψηφίσει τον Παυλόπουλο…


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Politik” την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 

Loading