Αναμένοντας την προκήρυξη για τις δύο “ορφανές” άδειες

Μετράμε πλέον αντίστροφα για τη δημοσίευση της προκήρυξης των δύο «ορφανών» αδειών γενικού περιεχομένου. Οι δύο άδειες είχαν ξεμείνει από την πρώτη διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγους με τους πέντε νέους καναλάρχες.

propoli

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο διαγωνισμός είναι διεθνής γι’ αυτό και πρέπει η προκήρυξη να μεταφραστεί προτού δημοσιευθεί. Από την στιγμή που θα βγει στη δημοσιότητα η προκήρυξη, οι υποψήφιοι καναλάρχες έχουν περιθώριο 45 ημερών προκειμένου να καταθέσουν τους φακέλους τους.

Το τίμημα όπως και στην πρώτη διαδικασία θα είναι 35 εκατομμύρια ευρώ για την κάθε άδεια.

Μέχρι στιγμής μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια από τις δύο άδειες. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού και εφοπλιστής είχε καταθέσει σχετικό αίτημα στο ΕΣΡ τον Οκτώβριο και κίνησε ουσιαστικά τις διαδικασίες. Σημειώνεται ότι με την Alter Ego έχει ήδη συμφωνήσει η Πόπη Τσαπανίδου που θα έχει και διευθυντική θέση στο κανάλι.

Αν οι υποψήφιοι καναλάρχες είναι περισσότεροι από δύο τότε θα γίνει δημοπρασία για τις δύο εναπομείνασες άδειες. Εφόσον τελικά εμφανιστούν περισσότεροι υποψήφιοι η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα καθυστερήσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει επιτάχυνση.

Loading