ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ καταδικάζουν την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Τόσο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όσο και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΚΑΪ.

propoli

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση σε μέσο μαζικής ενημέρωσης απασχόλησε την Ολομέλεια του ΕΣΡ, η οποία επισημαίνει ότι παρόμοιες ενέργειες στρέφονται κατά της ελευθερίας της έκφρασης, της πολυφωνίας και εν τέλει της δημοκρατίας», τονίζει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσαν και οι εργαζόμενοι σε αυτό επισημαίνοντας:

«Έχοντες τη δυσάρεστη εμπειρία της άνοιξης του 2014, όταν οι εγκαταστάσεις μας επλήγησαν από την τοποθέτηση βόμβας και της μετέπειτα προσπάθειας να επαναλειτουργήσουμε, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας απέναντι στους εργαζόμενους στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ. Ευχόμαστε την ταχύτερη δυνατή επαναφορά σε ανθρώπινες συνθήκες λειτουργίας και καταδικάζουμε κάθε είδους βίαιες και επιθετικές μεθόδους “διαφωνίας” στο χώρο της Ενημέρωσης και στη Δημοκρατία».

Η ΕΣΗΕΑ, από την πλευρά της, αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκπροσωπώντας το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου καταδικάζει απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού Σταθμού “ΣΚΑΪ” και της εφημ. “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, που σημειώθηκε σήμερα στις 2.37 τα ξημερώματα. Η βομβιστική επίθεση επιχειρεί να πλήξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.

Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στη κοινωνία μας και είναι καταδικαστέες από όλο το δημοκρατικό φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας. Καλούμε τις αρχές να εντοπίσουν το συντομότερο και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης.

Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό με κύρος και αξιοπιστία. Στεκόμαστε όλοι αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων του “ΣΚΑΪ” και της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ”».

Loading