Πηγή: EPA/DAVID ROWLAND από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας «αμάρτησε» για το παιδί της

H πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν υπερασπίστηκε την απόφασή της να υποχρεώσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να πραγματοποιήσει μια επιπλέον πτήση ώστε να μπορέσει να περάσει περισσότερο χρόνο με τη νεογέννητη κόρη της.

propoli

Η Άρντερν, η οποία θηλάζει ακόμη το μωρό της, πέταξε χτες (Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018) στο Ναούρου για να παραμείνει για μία ημέρα ούτως ώστε συμμετάσχει στο Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού.

Όπως σημειώνει το BBC, η Άρντερν επικρίνεται εντόνως από τον τοπικό Τύπο για την απόφασή της να μην ταξιδέψει τη Δευτέρα μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γουίνστον Πίτερς στο Ναούρου, αλλά να πάει μόνη της χτες για μία αυθημερόν επίσκεψη.

Το πρωθυπουργικό δηλαδή αεροσκάφος κλήθηκε να επιστρέψει στη Νέα Ζηλανδία για να την παραλάβει, γεγονός που εκτιμάται ότι επιβάρυνε τους Νεοζηλανδούς φορολογουμένους κατά 53.000 δολάρια.

«Εξετάσαμε διάφορες επιλογές για να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους να φτάσω εκεί. Η μία επιλογή ήταν να πάω για λίγο και η άλλη να μην πάω καθόλου. Αν δεν πήγαινα, φαντάζομαι θα δεχόμουν ανάλογες επικρίσεις. Είτε πήγαινα, είτε όχι θα μου τα έσερναν» τόνισε η ίδια στην εφημερίδα NZ Herald τη Δευτέρα, προσθέτοντας πως δεν υπήρχε η δυνατότητα να πάρει μαζί το 11 εβδομάδων βρέφος της, καθώς η μικρή Νιβ δεν έχει κάνει ακόμη τα εμβόλια που θα απαιτούνταν για να μεταβεί στο Ναούρου.

Οι αντιδράσεις των πολιτών ήταν πάντως ανάμεικτες.

«Είμαι υπερήφανος που η ηγέτις μας κάνει προσπάθεια να μεταβεί αυθημερόν στο Ναούρου» έγραψε ένας χρήστης στο Τwitter.

Άλλοι όμως αμφισβήτησαν το κατά πόσο ήταν ανάγκη η πρωθυπουργός να πάει εκεί.

«Δεν είναι απαραίτητο να παραστεί αν ήδη συμμετέχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης…» πρόσθεσε ένας άλλος.

Η ίδια πάντως η Άρντερν απάντησε ότι σε περίπτωση που θα αποφάσιζε να μη συμμετάσχει θα γινόταν η πρώτη πρωθυπουργός από το 1971 που δεν θα παρίστατο στο συγκεκριμένο Φόρουμ εκτός προεκλογικής περιόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading