Ο Καμμένος σκέφτεται ως δεξιός, ο Τσίπρας πράττει ως τέτοιος

Του Θεόδωρου Παπαδόπουλου
Ο Καμμένος σκέφτεται ως δεξιός, ο Τσίπρας πράττει ως τέτοιος! Τις τελευταίες ημέρες μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του πρωθυπουργού και όλου του ΣΥΡΙΖΑ με τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο γύρω από τις δηλώσεις και επιθυμίες του τελευταίου να γίνουν νέες αμερικανικές βάσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

propoli

Παράλληλα ο Καμμένος έκανε γνωστό και το σχέδιό του για την επίλυση του Σκοπιανού με μια δική του θεώρηση των πραγμάτων στην οποία φυσικά δεν έχει θέση η κυβερνητική συμφωνία των Πρεσπών και ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο Καμμένος σε ένα ρεσιτάλ «δεξιάς» σκέψης προχώρησε σε αυτές τις «αποκαλύψεις» έχοντας πάντα κατά νου να διασπάσει τη Νέα Δημοκρατία, μια με την υποτιθέμενη «κληρονομιά» του Καραμανλή και μια με τον εναγκαλισμό με τους συμμάχους μας, τις ΗΠΑ. Αυτή η στάση του βέβαια προκάλεσε τις αντιδράσεις των «αριστερών» βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατά τα λοιπά είναι αντι-αμερικάνοι και δεν θέλουν τους ιμπεριαλιστές και «φονιάδες των λαών» να κάνουν περισσότερες βάσεις στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί βέβαια προφανώς δεν είδαν τον ηγέτη τους Αλέξη Τσίπρα να προχωρά σε εναγκαλισμό με την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ και ούτε τον άκουσαν να δηλώνει ούτε ένα μήνα πριν ότι «ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ».

Άλλωστε, αν ο Πάνος Καμμένος είναι γνωστός για τις καλές του σχέσεις με τις ΗΠΑ από τότε που ήταν βουλευτής της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που κάνει τις σκέψεις πράξεις και αξιοποιεί στο έπακρο τη συμμαχία με τις ΗΠΑ μη διστάζοντας να υποστηρίξει αποκάλυπτα όλες τις αμερικανικές θέσεις. Φυσικά ούτε λόγος για τα περασμένα χρόνια όταν ο Τσίπρας εμφανιζόταν στις πορείες κατά των ΗΠΑ στην επέτειο του Πολυτεχνείου· όλα αυτά έχουν μπει βαθιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, παρά το γεγονός ότι οι «σύντροφοι» του Αλέξη Τσίπρα ενδεχομένως να φιλοδοξούν ακόμα και μετά από όλα αυτά να εμφανίζονται ως αντι – αμερικανοί και ριζοσπάστες αριστεροί.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το ιδανικό «όχημα» για να περάσουν θέσεις των ΗΠΑ και να γίνουν πράξεις που άλλες κυβερνήσεις δεν μπορούν ούτε να σκεφτούν. Το άλλοθι του «αριστερού» είναι ισχυρό και ο ίδιος ο Τσίπρας φροντίζει να το ενισχύει. Το θέμα είναι ποιος πλέον τον πιστεύει…

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Loading