Η προτομή του Τραμπ σε παγόβουνο – Θα λιώσει;

Έναν πρωτότυπο και ομολογουμένως επιτυχημένο τρόπο βρήκε μια ομάδα η οποία δραστηριοποιείται στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, να δείξει στον Τραμπ, ότι οι πάγοι λιώνουν. Θα χτίσουν σε παγόβουνο την προτομή του!

propoli

Η ομάδα Melting Ice, που εδρεύει στην Φινλανδία, ανακοίνωσε ότι, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, τύπου crowd-funding (εθελοντική συγκέντρωση χρημάτων από του πολίτες) ή μέσω διαφόρων ιδιωτικών πρωτοβουλιών, με σκοπό να συγκεντρώσουν το υψηλό χρηματικό ποσό των 500.000 δολαρίων, που θα δαπανηθούν ώστε να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο εγχείρημα. Το συγκεκριμένο έργο φέρει την επωνυμία Τράμπμορ.

Ο πρόεδρος της ομάδας με ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει πως «Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα, σήμερα.[…] Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σκέφτονται κατά πόσον είναι ένα πραγματικό ζήτημα. Θέλουμε να φτιάξουμε το μνημείο για όλους μας, ώστε να δούμε για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει η προτομή, πριν λιώσει. Συχνά, ο κόσμος πιστεύει μόνο σ’ αυτό που βλέπει με τα μάτια του».

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, το 2012 είχε προβή σε μια ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενη δήλωση, στην οποία αμφισβήτησε ουσιαστικά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

«Η έννοια της υπερθέρμανσης του πλανήτη επινοήθηκε από (και για) τους Κινέζους, για να καταστήσουν την αμερικανική βιομηχανία μη ανταγωνιστική;», είπε χαρακτηριστικά.

Loading