INTIME

Σε αρμονία με την Ευρώπη η πτώση 2% λόγω των αδύναμων στοιχείων

Υπό πίεση παραμένουν οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές με την αγορά να συνεχίζει την ελεύθερη πτώση δίχως τους ικανούς αγοραστές.

propoli

Η πτώση είναι ανάλογη με αυτή στην Ευρώπη, μετά τα αρνητικά στοιχεία της Γερμανίας, ωστόσο η Αθήνα έχει χάσει ήδη 10% από τα υψηλά της και 100 μονάδες περίπου σε επίπεδο δείκτη.

Η οδός Αθηνών δεν έχει αντιδράσει ούτε μια ημέρα

Τεχνικά για περισσότερες από 10 ημέρες συνεχίζει με βαρίδια τόσο στις τράπεζες, όσο και σε μη τραπεζικές μετοχές οι οποίες έχασαν τα υψηλά επίπεδα τιμών.

Την παραμονή της μεγάλης εορτής της Παναγίας η ελληνική αγορά συνεχίζει να πιέζεται στις τραπεζικές μετοχές οι οποίες χάνουν από 9-13% την τελευταία εβδομάδα.

Η οδός Αθηνών συνεχίζει να συμπεριφέρεται διαφορετικά από τις υπόλοιπες αγορές καθώς, στα γυρίσματα των διεθνών αγορών, συνεχίζει να πιέζεται. Ως ένα βαθμό η διαφορετική αντιμετώπιση είναι δεδομένη καθώς δεν είναι ανεπτυγμένη αγορά και επηρεάζεται περισσότερο λ.χ. από την επικείμενη κρίση στην Ιταλία ή την κρίση σε μια αναδυόμενη αγορά όπως της Αργεντινής.

Όμως, και στο παρελθόν οι τραπεζικές μετοχές εμφάνισαν αυτή την συμπεριφορά καθώς εξαφανίζονται τα κέρδη της προηγούμενης περιόδου.

Όταν λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους δανειστές, τότε θα αλλάξει και η τάση στις τράπεζες.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 801 μονάδες με βουτιά 2,05%.

Βουτιά 6,35% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,36 ευρώ. Βουτιά πάνω από 6% για Εθνική και Eurobank στα 1,9675 ευρώ και 0,6535 ευρώ. Βουτιά 4,35% για την Alpha Bank στα 1,32 ευρώ.

Loading