Στ. Θεοδωράκης: Το Netflix πρέπει να πληρώνει φόρους

Tην αναγκαιότητα φορολόγησης της Netflix έθεσε ως προτεραιότητα στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε στην Κρήτη ο Στ. Θεοδωράκης.

propoli

«Θα πω κάτι που ξαφνιάζει. Βλέπουμε όλοι Netflix ή οι περισσότεροι. Το Netflix πρέπει να πληρώνει φόρους στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή δεν πληρώνει. Αυτό είναι ευρωπαϊκή πολιτική.Όπως ξέρετε η δική μας ατζέντα, η ατζέντα της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης του Μακρόν, λέει ότι πρέπει οι πολυεθνικοί κολοσσοί πλέον να φορολογούνται στις χώρες και τα κέρδη να πηγαίνουν στους πολίτες που παίρνουν αυτές τις υπηρεσίες. Εάν δεν μπορούν στην Ελλάδα στην Ευρώπη και να κατανέμονται τα λεφτά».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού όμως δεν αρκέστηκε στη δήλωση αυτή και στο δελτίο του ALPHA συνέχισε την τοποθέτησή του Α. Σρόιτερ υπερτονίζοντας τη θέση του για την ψηφιακή πλατφόρμα.

«Είπα κάτι προχθές που ξάφνιασε τους δημοσιογράφος ιδιαίτερα στη διακαναλική στην Κρήτη. Είπα Netflix πλήρωσε τους φόρους σου. Ξέρετε γιατί; Ένα από τα συνθήματα που εμείς βάζουμε είναι ότι οι πλατφόρμες, οι μεγάλες, οι πολυεθνικές εταιρείες δεν πληρώνουν φόρο ούτε στην Ελλάδα, ούτε καν στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να πληρώνεις φόρους. Αν βάζεις αυτό το σύνθημα σήμερα είσαι αριστερός ή δεξιός;»

Loading