Συσκευή με ραδιοσυχνότητες θα «σώσει» τις κινεζικές καλλιέργειες από τα παράσιτα

Σε μια καινοτόμο λύση προκειμένου να απαλλαγούν οι καλλιέργειες από τα έντομα προχώρησε μια ομάδα Κινέζων επιστημόνων. Πρόκειται για μια συσκευή η οποία σκοτώνει τα παράσιτα με τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων.

propoli

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού Science and Technology Daily, η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική για τους αγρότες της περιοχής καθώς, θα βοηθήσει στην επέκταση της αποθήκευσης των ξηρών καρπών και των αποξηραμένων φρούτων για πάνω από ένα χρόνο.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη έγινε από την Ακαδημία Αγροτικών Επιστημών στην Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων του Σιντσιάνγκ, το οποίο διαθέτει συνολικά περισσότερα από 3.300.000 στρέμματα με φυτείες καρυδιάς, ενώ σημαντική απειλή αποτελούν τα σκουλήκια, οι σκόροι και άλλα παράσιτα.

Οι δυνατότητες που θα προσφέρει η νέα ανακάλυψη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιστατικού, η συγκεκριμένη συσκευή θα μπορεί να σκοτώσει όλα τα παράσιτα και τα αυγά που υπάρχουν στα καρύδια και τα αμύγδαλα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε χημικό προϊόν, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί και να καθαρίσει περίπου 300 κιλά ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα, χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα.

Loading