Τα ΜΜΕ… βουλιάζουν, η Digea κάνει χρυσές δουλειές!

Σε μια εξαιρετικά θετική περίοδο βρίσκεται η Digea, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κλάδο των ΜΜΕ. Έχει σταθερή αύξηση των εσόδων της, σημαντική άνοδο της κερδοφορίας της και μείωση του δανεισμού της.

propoli

Σταθερά κέρδη

Η εταιρεία, στην οποία συμμετέχουν οι ιδιωτικοί σταθμοί Alpha, ANTENNA, Star, ΣΚΑΪ, Alter, Μακεδονία TV και Mega, εξακολουθεί επίσης να διατηρεί μια σταθερή σχέση συνεργασίας με την ΕΡΤ, από την οποία εξασφαλίζει ετήσια έσοδα της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ καθώς η κρατική τηλεόραση αδυνατεί να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό προμήθειας επίγειων πομπών και να αυτονομηθεί.

Ο κύκλος εργασιών της Digea αυξήθηκε κατά 4,1% σε σχέση με το 2016 και ανήλθε σε 16,49 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από σταθμούς εθνικής εμβέλειας αυξήθηκαν κατά 3,4% στα 10,75 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 10,40 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα έσοδα από σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας αυξήθηκαν κατά 17,8%, σε 3,93 εκατ. ευρώ το 2017, έναντι 3,34 εκατ. ευρώ το 2016. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 2, εκατ. ευρώ.

Στις 18 Ιανουαρίου 2018 υπογράφτηκε τροποποίηση της σύμβασης του ομολογιακού δανείου της εταιρείας, στην οποία οριστικοποιήθηκε η μείωση του περιθωρίου επιτοκίου, με ισχύ από 30/6/2017. Πρόκειται για το ομολογιακό δάνειο ύψους 14 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει η Digea με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς στις 5 Δεκεμβρίου 2014.

Επί του συγκεκριμένου δανείου, την 1η Μαρτίου 2018 η εταιρεία προχώρησε στην αποπληρωμή της τρίτης δόσης και των τόκων για τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ευρυεκπομπής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, συνολικού ύψους 2,4 εκατ. ευρώ στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Υπενθυμίζεται πως το δάνειο ελήφθη για την κάλυψη της σύμβασης παραχώρησης που υπέγραψε η Digea με το Ελληνικό Δημόσιο, ύψους 18.336.000 ευρώ.

O μέσος όρος προσωπικού της Digea για το 2017 ανήλθε σε 53 άτομα έναντι 49 της προηγούμενης χρήσεως. Σύμφωνα με τη διοίκηση, <B> «δεν προκύπτει κάποιος κίνδυνος για την εταιρεία από την εν εξελίξει διαδικασία αδειοδότησης των παρόχων περιεχομένου, <Δ> καθότι, μέσω του τεχνικοοικονομικού μοντέλου που εφαρμόζει -ως υποχρεούται- η εταιρεία, το συνολικό έσοδό της παραμένει σταθερό, ανεξαρτήτως του αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπει».

Loading