Το AFP θα καταργήσει 125 θέσεις εργασίας μέσα σε μια πενταετία

Ο γενικός διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων (AFP), ανακοίνωσε την περικοπή περίπου 125 θέσεων εργασίας σε πενταετή βάθος χρόνου, προκειμένου να εξισορροπήσει τον ισολογισμό της εταιρείας μέχρι το 2021.

propoli

Ο Φαμπρίς Φρις, ο διευθυντής του AFP, ανακοίνωσε στο διοικητικό συμβούλιο του πρακτορείου, το συγκεκριμένο μέτρο, προειδοποιώντας ωστόσο ότι δεν προβλέπονται αναγκαστικές αποχωρήσεις, στην υλοποίηση της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης, προβλέπεται η μείωση των δαπανών «χωρίς μια βαθιά διορθωτική κίνηση», και η οποία σε συνδυασμό με τα διαφημιστικά κέρδη, θα αυξήσει τα κεφάλαια της εταιρείας.

Η αποχώρηση των 125 ατόμων σύμφωνα με το σχέδιο του Φρις, αναμένεται να γίνει είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε με την εφαρμογή κινήτρων για εθελούσια αποχώρηση. Παράλληλα, θα γίνουν μόνο 35 προσλήψεις. Από τις 125 θέσεις που θα καταργηθούν, οι 85 αφορούν τεχνικό προσωπικό και οι 40 δημοσιογράφους.

Με τα μέτρα αυτά η διεύθυνση θέλει να μειώσει συνολικά κατά 16,5 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες του Πρακτορείου μέχρι το 2023, εκ των οποίων 14 εκατομμύρια αφορούν μισθολογικό κόστος.

Παράλληλα, η διοίκηση θέλει να θέσει σε εφαρμογή, στο πλαίσιο του ίδιου σχεδίου, τον στόχο της αύξησης των δραστηριοτήτων της που είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ο Φρις, με σκοπό να αυξήσει κατά 30 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδά του AFP μέσω εμπορικών διαφημίσεων μέσα σε διάστημα πέντε ετών, χάρη σε επενδύσεις στον τομέα της εικόνας (βίντεο, φωτογραφίες κλπ).

Loading