Το Swim Around Spetses επιστρέφει δυναμικά!

Το Swim Around Spetses επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η πρώτη διοργάνωση. Ο Πλήρης Κολυμβητικός Γύρος των Σπετσών θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, με τις ομάδες σκυταλοδρομίας να συμμετέχουν με στόχο να συγκεντρωθούν πόροι για τους σκοπούς της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) «Charity4U – Αθλητισμός για Όλους».

propoli

Το «Charity4U – Αθλητισμός για Όλους» είναι η μόνη ΑΜΚΕ που ασχολείται αποκλειστικά και ενεργά με τον αθλητισμό, σε μία προσπάθεια να στηρίξει νέους πρωταθλητές να κυνηγήσουν το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Αυτή τη στιγμή στηρίζουμε τέσσερεις νέους αθλητές, τον Νίκο Παπαγγελή (18 ετών), παρα-ποδηλάτη, την Κατερίνα Διβάρη (17 ετών), παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων στην ιστιοπλοΐα – κατηγορία RSX, τον Μάριο Γράψα (21 ετών), αθλητή του τραμπολίνο και τον Απόστολο Χρήστου (21 ετών), κολυμβητή.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν συμβολικά κορυφαία ονόματα της κολύμβησης μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Δρυμωνάκος, Στέφανος Δημητριάδης, Δημήτρης Κουλούρης, όλοι τους με πολλές συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενισχύοντας τους σκοπούς του Charity4U αλλά συγχρόνως δίνοντας την ευκαιρία σε ερασιτέχνες κολυμβητές να κολυμπήσουν μαζί τους σε αυτόν τον φιλανθρωπικό αγώνα. Επιπρόσθετα, το «παρών» θα δώσει και ο περσινός νικητής, ο πρωταθλητής Νίκος Σημαντήρας, ο οποίος θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το ατομικό του ρεκόρ των 4 ωρών και 47 λεπτών σε μία διαδρομή περίπου 19 χιλιομέτρων.

Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις των Σπετσών, καθοριστικής σημασίας είναι η συμβολή της τοπικής κοινωνίας, και ιδιαίτερα των Σπετσιωτών εθελοντών, αλλά και του Δήμου, ο οποίος έχει θέσει το εγχείρημα υπό την αιγίδα του. Μάλιστα, δύο Σπετσιώτικες ομάδες, υποστηριζόμενες από τοπικές επιχειρήσεις, θα διανύσουν την διαδρομή και 12 παραδοσιακά καΐκια θα ακολουθήσουν τις κολυμβητικές ομάδες, με πάνω  από 60 εθελοντές να δίνουν το παρών στην οργάνωση του Swim Around Spetses.

Τις κολυμβητικές ομάδες υποστηρίζουν οι ακόλουθες εταιρείες: AIG, Arla Protein, BIC,  Genomedica, Herbalife Nutrition, Holmes Place, Interwetten, OceanMan και Ναυτικός Όμιλος Σπετσών.

Χορηγοί του φιλανθρωπικού αγώνα είναι τα Holmes Place και η Α. Ισμαήλος Α.Ε. και υποστηρικτές οι ΑΥΡΑ, Powerade και Dole.

Το Swim Around Spetses διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και με την αρωγή του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.

Πηγή: runnfun.gr

Loading