Στην… αφετηρία κρατούν την Αθήνα – Πτώση 0,17%

Μάχη για το πρόσημο δίνει ο Γενικός Δείκτης με θετική εικόνα στις τράπεζες και στηρίξεις από κερδοφόρες εταιρείες, όπως ο Μυτιληναίος. Σταδιακά, όμως, φαίνεται ότι η αγορά επιχειρεί να σταματήσει τη συνεχή συσσώρευση και τα διάφορα «κτυπήματα» (φήμες για αυξήσεις κεφαλαίου, πληροφορίες για τιμές κτλ) τα οποία έχουν ως στόχο να κρατήσουν τις τιμές.

Αυτή η εικόνα είναι παράδοξη, καθώς πολλές εταιρείες αξίζουν υψηλότερης αποτίμησης, άρα και το χρηματιστήριο δικαιούται συνολικά υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Η συμπεριφορά αυτή της αγοράς απογοητεύει τους επενδυτές, καθώς βλέπουν την αγορά να υπολείπεται έναντι των ξένων αγορών, σε μια περίοδο όπου θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.

Η αγορά πάντως δεν διαθέτει ακόμη τις δυνάμεις και το αγοραστικό ενδιαφέρον για να ξεφύγει από τα σημερινά επίπεδα τιμών, ωστόσο είναι πασιφανές πως η δίκαιη τιμή της αγοράς βρίσκεται υψηλότερα καθώς η Αθήνα υποαποδίδει έναντι των ξένων αγορών.

Σήμερα, οι επενδυτές διατηρούν περισσότερες επιφυλάξεις εν όψει και της αντίδρασης των αγορών απέναντι στην ΕΚΤ. Τις προηγούμενες ημέρες, όπως και σήμερα, οι αγορές ήταν ανοδικές και οι περισσότεροι πιθανότατα αναμένουν πτώση με την ανακοίνωση του νέου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 857,78 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,16%.

Με οριακή πτώση κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, αν και άνοιξαν θετικά.

Πτώση 0,36% για την Alpha bank στα 1,662 ευρώ.

Πτώση 0,19% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,595 ευρώ.

Πτώση 0,98% η Eurobank στα 0,812 ευρώ.

Με πτώση 0,52% η Τράπεζα Πειραιώς στα 3,034 ευρώ.

Με κέρδη 1,42% η Μυτιληναίος στα 10,01 ευρώ μετά τη δημοσίευση του πρώτου εξαμήνου.

Πτώση 0,57% για τον ΟΤΕ στα 12,28 ευρώ.

Οριακή πτώση για τον ΟΠΑΠ στα 9,72 ευρώ.

Με κέρδη 1,98% η Ελλάκτωρ στα 2,06 ευρώ.

Με άνοδο 0,90% η Coca – cola στα 30,40 ευρώ.

Αμετάβλητη η ΔΕΗ στα 2,83 ευρώ.

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 4 εκατ. ευρώ.

Loading