«Ενοχλημένη» η Δούρου για τη διάρρευση της κλήτευσής της για τη Μάνδρα

Η Ρένα Δούρου «ενοχλήθηκε» γιατί διέρρευσε στον Τύπο ότι είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν κλητευθεί ως ύποπτοι για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία 23 ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων αλλά και για παραλείψεις των υπεύθυνων του κρατικού μηχανισμού, στον οποίον ανήκει, που οδήγησαν στην πρόκληση της μεγάλης πλημμύρας στην Μάνδρα.

propoli

Και έσπευσε, λένε οι πληροφορίες, να διαμαρτυρηθεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

H οποία με τη σειρά της, έδωσε παραγγελία να αναζητηθούν και να διωχθούν ποινικά όσοι έδωσαν πληροφορίες στον Τύπο ότι καλούνται ως ύποπτοι από τον αρμόδιο εισαγγελέα, περισσότεροι από 10 αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι προκειμένου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία 23 ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων αλλά και για παραλείψεις τους που οδήγησαν στην πρόκληση της πλημμύρας.

Διενέργεια εξέτασης μετά από αναφορά

Η κ. Δημητρίου προχώρησε στην εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από αναφορά που της κοινοποιήθηκε, από ύποπτο σε αυτή την υπόθεση που οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ήταν η κα Δούρου.

Στις 2 Οκτωβρίου, φέρεται να απέστειλε την αναφορά της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κοινοποιώντας την και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την επισύναψη δημοσιευμάτων και την επισήμανση της ότι σε εκείνη «μέχρι και την προηγούμενη ημέρα δεν είχε επιδοθεί καμία κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις».

Τι θα αναζητήσει

Μετά την παραγγελία τώρα της κ. Δημητρίου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που έχει αναλάβει την έρευνα θα αναζητήσει ως ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων είναι η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 ημέρες μετά τη διαβίβαση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή.

Νομικοί και δικαστικοί κύκλοι σχολιάζοντας αυτή την κίνηση της κας Δημητρίου για τη διενέργεια ποινικής έρευνας για τη δημοσιοποίηση μιας είδησης που αφορά σε μια μεγάλη τραγωδία με 23 νεκρούς και εκατοντάδες πλημμυροπαθείς γεννά πολλά ερωτήματα και δημιουργεί εύλογες υπόνοιες για το εάν κάποιοι επιθυμούν να παραμείνει στο σκοτάδι η απόδοση ποινικών ευθυνών.

Loading