Ουκρανία: Προσπάθησαν να κλέψουν έργο του Banksy από κατεστραμμένο τοίχο

Μια ομάδα αγνώστων προσπάθησε να κλέψει μια τοιχογραφία του διάσημου καλλιτέχνη Banksy από τον τοίχο ενός κατεστραμμένου από τον πόλεμο κτηρίου στην Ουκρανία

Η ομάδα έκοψε ένα κομμάτι γυψοσανίδας που απεικόνιζε μια γυναίκα με μάσκα αερίων, δήλωσαν αξιωματούχοι.

propoli

Η αστυνομία είπε ότι αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν στο σημείο στο Χοστομέλ και η τοιχογραφία ανακτήθηκε.

Το γκράφιτι είναι άθικτο και υπό την προστασία της αστυνομίας, δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, Ολεξίι Κουλέμπα.

«Αυτές οι εικόνες είναι τελικά σύμβολα του αγώνα μας ενάντια στον εχθρό», είπε. «Πρόκειται για ιστορίες για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη όλου του πολιτισμένου κόσμου προς την Ουκρανία. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε αυτά τα έργα τέχνης του δρόμου ως σύμβολο της νίκης μας», πρόσθεσε.

Η αστυνομία δημοσίευσε εικόνες του κίτρινου τοίχου στο Χοστόμελ, από τον οποίο έλειπε ένα μεγάλο κομμάτι με την τοιχογραφία.

Ήταν ένα από τα πολλά έργα που δημιούργησε ο ανώνυμος Βρετανός καλλιτέχνης στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα.

Ο Banksy κυκλοφόρησε βίντεο με τα έργα τέχνης του στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, που απεικονίζουν ανθρώπους να κάνουν καθημερινές εργασίες σε κτήρια που έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς.

Οι πόλεις στις οποίες παρουσιάζονται τα έργα του ήταν μεταξύ αυτών που δέχτηκαν τα χειρότερα χτυπήματα κατά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των Χοστόμελ, Χορένκα και Μποροντιάνκα.

Δείτε επίσης: Banksy: Αποκαλύπτει πολλά έργα τέχνης στην Ουκρανία

Loading