Ζ. Μακρή: Στην Αλόννησο σε επισκέψεις σε σχολεία, συναντήσεις με φορείς και στη λειτουργία του Ακάθιστου Ύμνου

Η υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε την Αλόννησο και παραβρέθηκε στη λειτουργία του Ακάθιστου Ύμνου, που τελέστηκε με λαμπρότητα στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής, την Παρασκευή 31 Μαρτίου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στο νησί, από το πρωί της ίδιας ημέρας, η υφυπουργός Παιδείας, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο κ. Βαφίνη και αντιδημάρχους, επισκέφτηκε το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Αλονήσσου, που ήταν ένα από τα πρώτα 200 σχολεία, πανελλαδικά, και μία από τις πέντε σχολικές μονάδες της Μαγνησίας, που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Παιδείας για την πιλοτική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών στην προσχολική́ εκπαίδευση με την παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet) και σχετικού εκπαιδευτικού λογισμικού.

propoli

Η κα Μακρή συνομίλησε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, φιλοξενήθηκε στις σχολικές τάξεις, ενημερώθηκε για τις δράσεις των σχολείων και μοιράστηκε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών στα διαλείμματα. Οι σύλλογοι διδασκόντων παρουσίασαν στην υφυπουργό Παιδείας το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στα σχολεία τους σε έναν απολογισμό της σχολικής χρονιάς με την εφαρμογή των νέων και την συνέχεια των μεταρρυθμίσεων του προηγούμενου έτους και επιβεβαίωσαν την αποδοχή και τη δυναμική των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών προτάσεων συνεισφέροντας στην ουσιαστική αξιοποίηση τους με γόνιμη κριτική.

Η υφυπουργός Παιδείας συναντήθηκε και με εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, άκουσε με προσοχή τα θέματα που ανέδειξαν από την πλευρά τους και αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο στην ενδυνάμωση της άμεσης επικοινωνίας.

Το απόγευμα, η κα Μακρή παρακολούθησε την κορυφαία ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Η λειτουργία του Ακάθιστου Ύμνου τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό της Αγ. Παρασκευής, πολιούχου του νησιού, χοροστατούντος του π. Λουκά Σταμέλου, ο οποίος μίλησε εγκάρδια για την υφυπουργό, το έργο και την παρουσία της στην πολιτική σκηνή και την ενεργό δράση στη Μαγνησία.

Κατά την παραμονή της στο νησί, η υφυπουργός Παιδείας πραγματοποίησε επισκέψεις σε λιμενικό, αστυνομία, πυροσβεστική και περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου, βρέθηκε στο κατάστημα του γυναικείου αγροτοτουριστικού συνεταιρισμού και παρακολούθησε μέρος του δημοτικού συμβουλίου προσκεκλημένη του Δημάρχου κ. Βαφίνη.

Η κα Μακρή, αρμόδια και για τον σχολικό αθλητισμό,  ανταποκρίθηκε, με χαρά, στην πρόσκληση να παρακολουθήσει προπόνηση μπάσκετ παιδικής ομάδας στο κλειστό γυμναστήριο Αλοννήσου και συνεχάρη αθλήτριες, αθλητές, προπονητές και γονείς για την έμπρακτη ενίσχυση του αθλητικού συλλόγου, την καλλιέργεια και ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους και του όφελους της ενασχόλησης με τον αθλητισμό ως καθημερινή δραστηριότητα από μικρή ηλικία.

Η κα Μακρή εκμεταλλεύτηκε το διάστημα της παραμονής της στο νησί για να δει φίλες και φίλους, να συζητήσει τοπικά θέματα, με άνεση χρόνου και ειλικρίνεια, ενώ το πρωί του Σαββάτου, πριν την αναχώρησή της, είχε την ευκαιρία να βρεθεί σε ανοιχτή συνάντηση, που διοργάνωσαν, για να την τιμήσουν, φίλοι και στελέχη, όπου αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, για την πολιτική επικαιρότητα και για την πορεία προς τις εθνικές εκλογές.

Δείτε επίσης: Ζελένσκι: Χαιρέτισε την αντίσταση απέναντι στη ρωσική εισβολή

Loading