Δημόσιο: Επανέκδοση 10ετούς ομολόγου με σταθερό επιτόκιο και αναβάθμιση προοπτικών

Δημόσιο: Επανέκδοση 10ετούς ομολόγου με σταθερό επιτόκιο και αναβάθμιση προοπτικών

Προλαμβάνω καρδιαγγειακά νοσήματα

Στις αγορές βγαίνει το Δημόσιο σήμερα μετά την αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Μοοdy’s. Η Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων (10 ετούς διάρκειας) του Ελληνικού Δημοσίου θα διενεργηθεί με σταθερό επιτόκιο 3,375%, λήξης 15 Ιουνίου 2034, σε άυλη μορφή.

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 250 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 (Τ+5).

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών. Μόνο ανταγωνιστικές προσφορές θα γίνουν αποδεκτές στη δημοπρασία. Η εν λόγω δημοπρασία θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των Β.Δ.

Για τα Ομόλογα δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

©

Loading

Play