Αράχωβα: Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας

Αράχωβα: Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας

Η Αράχωβα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για αντιμετώπιση λειψυδρίας έως τις 6 Δεκεμβρίου. Η Αράχωβα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού για το νερό, έως τις 6 Δεκεμβρίου 2024, λόγω λειψυδρίας, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας. Η απόφαση πάρθηκε ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι έκτακτες ανάγκες και να διαχειριστούν αποτελεσματικά οι συνέπειες που μπορεί να προκύψουν στην περιοχή από τα φαινόμενα λειψυδρίας.

ΕΕ Αντιπροσωπεία στην ΕλλάδαΗ Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει για περίπου ένα μήνα και θα αρθεί αυτόματα, χωρίς να απαιτείται η έκδοση νέου εγγράφου από την Πολιτική Προστασία. Η απόφαση αυτή ήρθε ενόψει του χειμώνα που προβλέπεται δύσκολος λόγω της ανομβρίας των τελευταίων μηνών.

Ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας έχει ενεργοποιήσει υδροφόρες για τη μεταφορά νερού από τον Μόρνο, προκειμένου να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες ύδρευσης. Αν και οι βροχοπτώσεις έχουν μέχρι στιγμής περιοριστεί, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προέβλεψε ότι από την επόμενη Δευτέρα αναμένονται βροχές με πιο έντονα φαινόμενα στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Loading

Play