Έγκριση της Ε.Ε. για τη συμφωνία της Liberty Media με την Dorna Sports

Έγκριση της Ε.Ε. για τη συμφωνία της Liberty Media με την Dorna Sports

Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού

Η Liberty Media, ιδιοκτήτρια της Formula 1, έλαβε άνευ όρων έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. για την εξαγορά της Dorna Sports, η οποία κατέχει το MotoGP, δήλωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Liberty Media είχε υποστηρίξει ότι η συναλλαγή θα της επέτρεπε να αυξήσει την εμβέλεια και την ελκυστικότητα του MotoGP.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι η απόφαση λήφθηκε μετά από μακρά έρευνα, που εξέτασε εάν η εξαγορά θα μείωνε τον ανταγωνισμό για την αδειοδότηση δικαιωμάτων μετάδοσης αθλητικού περιεχομένου.

Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι σε τέτοιες αγορές οι εταιρείες δεν είναι στενοί ανταγωνιστές για την αδειοδότηση δικαιωμάτων μετάδοσης αθλητικού περιεχομένου.

Η Liberty Media είχε ανακοινώσει τη συμφωνία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 86% των μετοχών της Dorna τον Απρίλιο του 2024.

Loading

Play