Κώστας Καραμανλής: «Η ευαισθησία απέναντι στους αγρότες είναι προτεραιότητα»

Κώστας Καραμανλής: «Η ευαισθησία απέναντι στους αγρότες είναι προτεραιότητα»

«Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους, να ακούμε τη φωνή τους, να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, πρόεδρος του ομίλου εταιριών ΣΕΚΕ. Παράλληλα, επισήμανε ότι «η επαπειλούμενη ερήμωση της υπαίθρου συνιστά μείζονα εθνική απειλή» και αναφέρθηκε στη θετική αναπτυξιακή πορεία της ΣΕΚΕ, την οποία πιστοποιούν τα οικονομικά στοιχεία.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε σε εκδήλωση της ΣΕΚΕ και της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο δημοτικό θέατρο Ξάνθης και τόνισε:

«Με την σημερινή δυναμική παρουσία μας επαναβεβαιώνουμε την πίστη μας στην συνεταιριστική ιδέα. Αποδεικνύουμε με πράξεις τον σεβασμό μας στον αξιακό μας κώδικα, που μας καθιστά πρότυπο συλλογικής οργάνωσης παραγωγών.»

«Αναδεικνύουμε την ιδιαίτερη φυσιογνωμία μας, ως μιας από τις μεγαλύτερες συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πέρα από τους οικονομικούς της στόχους, υιοθετεί ως προτεραιότητά της και την εταιρική κοινωνική ευθύνη.»

«Εργαζόμαστε για την ενίσχυση της παραγωγικότητάς μας, τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας, την αύξηση των εξαγωγών μας. Επιδιώκουμε την κερδοφορία και τη δίκαιη διανομή των κερδών.»

«Η πρόβλεψη του κύκλου εργασιών του Ομίλου της ΣΕΚΕ το 2025 διαμορφώνεται στα 115 εκατομμ. ευρώ, έναντι 94,7 εκατομμ. ευρώ το 2024, δηλαδή αύξηση 21,4%.»

«Η θετική πορεία της ΣΕΚΕ δεν είναι εύκολη ούτε αυτονόητη. Η αύξηση του κύκλου εργασιών και των κερδών συνιστά επίτευγμα.»

«Ο πρωτογενής τομέας σε ολόκληρη την Ευρώπη και στη χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις, όπως η εκτίναξη του κόστους παραγωγής και οι καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.»

«Η επαπειλούμενη ερήμωση της υπαίθρου συνιστά μείζονα εθνική απειλή. Ειδικά σε προμαχώνες του Ελληνισμού, όπως η Θράκη.»

«Απαιτείται η εκπόνηση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και την βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.»

«Βασικός πυλώνας ενός τέτοιου σχεδίου πρέπει να είναι οι σύγχρονοι συνεταιρισμοί που λειτουργούν ως επιχειρηματικές μονάδες.»

«Η ΣΕΚΕ αποτελεί παράδειγμα υιοθέτησης καλών πρακτικών με σταθερά ανοδικές εξαγωγικές επιδόσεις και ψηλή κερδοφορία.»

Loading

Play