Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιδιώκει να προσεγγίσει την αυστριακή τουριστική αγορά, συνεργαζόμενη με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, στο πλαίσιο του Greek Tourism Workshop που διεξήχθη στη Βιέννη.
Κατά τη διάρκεια του workshop, πραγματοποιήθηκαν Β2Β συναντήσεις με επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς της Αυστρίας, όπου προβλήθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, η φύση, η ιστορία, ο πολιτισμός, καθώς και η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα και κρασιά. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση του προορισμού στους συμμετέχοντες.
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου επισήμανε την επιθυμία ενίσχυσης της παρουσίας της Περιφέρειας στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης και υπογράμμισε τη σημασία της αυστριακής αγοράς, καθώς οι επισκέπτες από την Αυστρία ταξιδεύουν οδικώς και αεροπορικώς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
![]()
